Družina iz ameriške zvezne države Utah je znova našla svojo pogrešano mačko, potem ko so jo v začetku meseca v vrnjenem paketu pomotoma poslali več sto kilometrov daleč v Kalifornijo. Mačko Galeano je nato rešil zaposleni pri podjetju Amazon, ki je skoraj teden dni po izginotju sprejel vrnjen paket, poroča britanski BBC.

Na srečo je imela škatla odprtino

Galeana je izginila v začetku tega meseca, nakar je družina sprožila obsežno iskalno akcijo. A verjetno ni pričakovala, da jo bodo našli več sto kilometrov stran, v Kaliforniji. Našel jo je namreč zaposleni pri podjetju Amazon, ko je odpiral paket z vrnjenimi delovnimi škornji, v katerega je očitno neopažena smuknila tudi mačka.

Zaposleni je mačko nato odpeljal k veterinarju, kjer so s pomočjo mikročipa odkrili njene lastnike. Lastnica mačke Carrie Clark je novico opisala kot najbolj neverjetno na svetu. Sprva celo ni verjela veterinarki in je mislila, da gre za potegavščino. "Galeana obožuje škatle, to je del njene osebnosti," je Clark dejala za televizijsko postajo KSL v Utahu. To je po njenem prepričanju tudi razlog, kako se je družinska ljubljenka znašla tako daleč od doma.

Ko sta z možem izvedela novico, sta odletela v Kalifornijo, kjer sta prevzela pogrešano kosmatinko. "To je bilo čudovito srečanje. Galeana se je takoj nehala tresti in se sprostila v mojih rokah, ko sem jo spet lahko držala," je dodala njena lastnica.

Mačka je dolgo pot na srečo preživela, saj je bila v delu škatle odprtina, tako da je lahko dihala, prav tako pa so bile ravno pravšnje vremenske razmere, da ni zmrznila oz. se pregrela, še piše BBC.