Globalno

Lov za moškim, ki je s kislino napadel mamo in mladi hčeri

Uredništvo , 02.02.24 ob 15:37

Mati in triletnica sta utrpeli poškodbe, ki bi jima po navedbah policije lahko spremenile življenje

Lov za moškim, ki je s kislino napadel mamo in mladi hčeri

V Veliki Britaniji danes že tretji dan poteka iskanje moškega, ki naj bi v sredo v Londonu z jedko snovjo napadel žensko in njeni hčeri, poročajo tuje tiskovne agencije. Po podatkih policije, ki je javnost pozvala, naj se osumljencu ne približuje, gre za 35-letnega Abdula Ezedija z območja Newcastla na severovzhodu Anglije.

Osumljenec prihaja iz Afganistana

35-letnik naj bi v sredo v okrožju Clapham v jugozahodnem Londonu napadel 31-letnico in njeni hčeri, stari tri in osem let. Zlasti mati in triletnica sta utrpeli poškodbe, ki bi jima po navedbah policije lahko spremenile življenje, navaja britanski BBC. Lažje poškodbe so utrpele tudi tri mimoidoče ženske, ki so žrtvam priskočile na pomoč, in pet policistov, ki so se odzvali na incident, je sporočila metropolitanska policija.

Osumljenca, ki sicer prihaja iz Afganistana, so nazadnje videli v sredo pozno zvečer v trgovini na severu Londona. Po navedbah policije je imel na desni strani obraza precejšnje poškodbe, žrtve pa je verjetno poznal. Prebivalce so pozvali k posredovanju informacij, a jih tudi opozorili, naj se moškemu ne približujejo.

Ni sicer jasno, katero snov je moški uporabil v napadu. Policija je izdala le, da je šlo za alkalno oziroma bazično snov. Jedke alkalne snovi med drugim vsebujejo izdelki, kot so belila in čistila za pečice.

Leta 2018 je bil Ezedi že obsojen zaradi spolnega napada. Ker so mu kljub temu odobrili azil na Otoku, se je v britanskih medijih sprožila razprav o azilnih postopkih v državi. Po navedbah časnika Daily Telegraph je Ezedi azil dobil po tem, ko je nek duhovnik dejal, da se je spreobrnil v krščanstvo. Oblasti poročil o njegovem azilnem statusu niso niti potrdile niti zanikale.

Na Otoku so v preteklosti že zabeležili številne napade z jedkimi snovmi. Rekordno je bilo zlasti leto 2017, ko so našteli kar 941 primerov tovrstnih napadov.

STA