Človek bi rekel, da je kot iz pravljice, a prav to nas je pričakalo v Labinu, čarobnem istrskem mestecu, za katerega smo se odločili iz enega posebnega razloga – zaradi pice, piše hrvaški spletni portal Putni Kufer.

V zadnjih letih jo na družbenih omrežjih slavijo kot najboljšo na Hrvaškem, vsi gastro navdušenci pa vedo, da se picerija Rumore lahko pohvali s senzacionalnimi okusi in tradicionalnim italijanskim načinom priprave, še piše omenjeni portal. Samo po petih minutah po oddaji naročila se je na mizi pojavilo sveže pečeno testo, polno okusnih in svežih sestavin.

 

15 različnih vrst

Picerija Rumore ima v svoji bogati ponudbi kar 15 različnih vrst pic, od tega jih je devet uvrščenih v ekskluzivni gurmanski del. Te edinstvene pice navdušujejo z neverjetnimi kombinacijami sestavin, kot so bučna krema, sir in tartufi, pikantne salame, pistacijev pesto,  krema iz artičok in drugi izjemni dodatki.

Testo za pico v piceriji Rumore je izjemno fino, mehko in elastično. Skrivnost recepta za testo dobro varujejo, javno je ne razkrivajo, še piše omenjeni portal.

Naj še omenimo, da je picerija Rumore prva na Hrvaškem pridobila prestižni certifikat organizacije AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana), ki se imenuje tudi “Michelin za picerije”. Ta certifikat prejmejo samo tiste picerije, ki pripravljajo pristne neapeljske pice.