Italijanski minister za kmetijstvo Francesco Lollobrigida se je znašel v središču kritik, potem ko so lokalni mediji v sredo poročali, da je zaradi skoraj dvourne zamude ustavil hitri vlak, ga zapustil in nato svojo pot nadaljeval z avtomobilom. Opozicija ga je obtožila, da je vlak uporabil za svoje osebne potrebe, in ga pozvala k odstopu.

Ne namerava odstopiti

“Storil bom vse, kar bo potrebno v okviru mojih pristojnosti, da bi razjasnil situacijo. Prepričan sem, da sem deloval ne le v skladu z zakonom in pravili, ampak tudi v interesu države,” je dejal minister in pojasnil, da se mu je mudilo na dogodek v Caivanu. Ob tem je zatrdil, da ne namerava odstopiti, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Dodal je, da se vlak, ki je potoval iz Rima v Neapelj, ni ustavil samo zaradi njega in da so imeli tudi drugi potniki priložnost izstopiti. Italijanski časnik Fatto Quotidiano je sicer poročal, da sta vlak poleg ministra Lollobrigide zapustila le eden ali dva izmed njegovih uslužbencev.

Ministrova skrajno desna stranka Bratje Italije je danes obtožbe opozicije označila za nesprejemljive. Pojasnili so, da je minister hitel na pomemben dogodek in ni povzročil nikakršne škode drugim potnikom. Tudi italijansko železniško podjetje Trenitalia je v sredo sporočilo, da nenačrtovani postanek ni povzročil dodatnih zamud ali stroškov, poroča STA.