Video, ki ga je moški v sredo posnel na postaji tramvaja Schottenring, naj bi po poročanju policije Dunaj "z veliko verjetnostjo" prikazoval skoraj dve leti staro deklico. Danka je pred tednom dni izginila iz vrta vikenda v kraju Banjsko Polje pri mestu Bor. Obsežno iskanje in preiskave doslej niso prinesle uspeha, pogrešano dekle pa je bilo objavljeno tudi na spletni strani Interpola.

Iščejo ženski, ki sta bili s punčko na Dunaju

[[image_1_article_64888]]

Na velikonočni konec tedna se je pojavil video, ki ga je v soboto ob 20. uri posnel Srb, ki živi na Dunaju. Moški je dejal, da sta ženski, ki sta imeli deklico pri sebi, govorili romunsko. Priča je po svojih opazovanjih najprej kontaktirala srbske oblasti, te pa so se obrnile na dunajsko policijo s prošnjo za preiskavo. Preiskavo suma ugrabitve otroka je prevzelo državni kriminalistični urad Dunaj.

Snemalca so že zaslišali, video pa je bil zavarovan. Dunajska policija zdaj poziva k objavi posnetkov. Osebe same ali priče, ki poznajo ženski, njuno lokacijo ali lokacijo otroka, so nujno pozvane, da se obrnejo na policijo. Namige (tudi anonimne) prosijo, da sporočite na državni kriminalistični urad Dunaj ali na katero koli policijsko postajo. 

[[image_2_article_64888]]