Iz ZDA prihaja žalostna vest. Med deskanjem ob otoku Goat na Havajih je morski pes napadel in ubil Tamaya Perrya, igralca iz serije filmov Pirati s Karibov. Perry, 49-letni profesionalni deskar in reševalec, je umrl v nedeljo med deskanjem ob otoku Goat, znanem tudi kot Mokuauia, v bližini Laie na Havajih, napadel in ubil morski pes.

Tamkajšnji reševalci so ga našli mrtvega z več ugrizi in ga s pomočjo vodnega skuterja prepeljali na obalo. Župan Rick Blangiardi je Perryjevo smrt označil za "tragično izgubo" in opisal pokojnega zvezdnika kot zelo spoštovanega "legendarnega vodnega človeka".

Perry je zaslovel z nastopi v filmih, kot so Pirati s Karibov: Z neznanimi tokovi in Blue Crush. Bil je priljubljen in spoštovan član skupnosti. 

Njegova smrt je drugi smrtonosni napad morskega psa na Oahu v tem mesecu.

 

 


Perryjev prijatelj Jason Bitzer je na Facebooku delil ganljiv poklon: "Stvari, ki sva jih videla! Moj brat, rad te imam! Tamayo, ne bom prebolel tega, dokler te ne vidim v nebesih. Tamayo Perry, nisi bil moj prijatelj, bil si moj brat, bolečina, ki jo vsi čutimo, je neopisljiva."


Perry je bil inštruktor za Oahu Surfing Experience. V svoji biografiji je zapisal, da se je s profesionalnim deskanjem ukvarjal več kot 15 let in da je bilo deskanje na najnevarnejših valovih sveta njegov poklic. Zapisal je tudi, da je imel med surfanjem na Pipelineu že bližnje srečanje s smrtjo. "Pred leti sem med deskanjem na Pipelineu doživel nesrečo, ki se je skoraj končala tragično. Incident se je zgodil zaradi nekoga drugega, ki je bil takrat premalo pazljiv," je zapisal Perry. Iz te izkušnje se je naučil dragocene lekcije, ki ga je navdihnila, da je druge začel učiti o deskanju in varnosti na vodi oz. pri vodnih športih.

Perryjeva smrt je drugi smrtonosni napad morskega psa na Oahu v tem mesecu. Morski pes je pred tem že napadel 11-letno deklico, ki jo je ugriznil v nogo, vendar je preživela, saj je šlo za lažje poškodbe.