Mate Rimac je danes v Campusu v Kerestincu pri Zagrebu predstavil robotske taksije, ki se bodo imenovali Verne. Na predstavitev sta prišla tudi premier Plenković in minister za promet Oleg Butković. Čeprav je Rimac obljubil, da bo pokazal robotaksi, ga tudi danes niso videli, poroča hrvaški Index.

Exciting to explore one of these sleek new #Verne self-driving taxis 🚙 from @AutomobiliRimac on launch day at their HQ in #Zagreb - and to be here with several UK cities interested in being early adopters. A taste of the future! @MateRimac pic.twitter.com/fZcpDkvB1Y

— Simon Thomas (@UKSimonT) June 26, 2024

Med predstavitvijo je Rimac namreč dvakrat poskušal prek aplikacije na oder priklicati robotaksi, a ta ni prišel. ''Imeli smo težave z zavoro, avto ni hotel vžgati," je dejal Rimac.

Za njih prejel skoraj 180 milijonov evropskega denarja

Rimac je za robottaksije prejel 179,5 milijona evropskega denarja, celoten projekt pa je sicer presegel že več časovnic, prav tako pa tudi obljub. Med drugim so drastično zmanjšali tudi število tovrstnih vozil, ki bi nekoč vozila po ulicah Zagreba, še poroča omenjeni portal.