49-letno Italijanko so italijanski policisti prijeli potem ko je preiskava razkrila, da je zapustila svojo ostarelo in invalidno mamo in odšla na počitnice v Abruce. 84-letna mati je zaradi pomanjkanja hrane in vode umrla nekaj dni kasneje.

Preiskavo je sprožilo odkritje trupla matere 12. junija zjutraj. Ko so policisti z postaje Montelibretti obiskali hčerin dom, da bi ji vročili dokument, niso prejeli nobenega odgovora. Zaradi močnega vonja, ki je prihajal iz stanovanja, so se odločili za pregled in odkrili truplo starejše ženske, ki je ležalo na tleh in bilo le delno pokrito z rjuho.

Ostala je brez hrane, vode in mobilnega telefona, da bi poklicala na pomoč

Sodni zdravnik je potrdil, da je 84-letnica umrla nekaj dni pred tem. Rekonstrukcija dogodkov je pokazala, da je hči, ki je živela v istem domu in skrbela za mater, odšla na počitnice z dvema mladoletnima otrokoma, ne da bi za ostarelo mater ustrezno poskrbela. Mati je bila tako prepuščena sama sebi, brez hrane, vode in mobilnega telefona, da bi poklicala na pomoč.

Tožilstvo je zoper hči vložilo kazensko ovadbo zaradi zapustitve osebe, nesposobne za varstvo sebe, kar je povzročilo smrt matere. Preiskovalni sodnik je odredil hišni pripor, še poročajo italijanski mediji.