Na nogometnem turnirju za mlade nogometaše v Nemčiji se je zgodila velika tragedija, v kateri je umrl 15-letni nogometaš iz Berlina. Po poročanju tamkajšnjih medijev je smrt mladoletnika potrdila policija.

16-letni osumljenec je bil priprt

Tragedija se je zgodila v Frankfurtu na tekmi med mladinskima ekipama klubov JFC Berlin in Metza, potem ko je na igrišču prišlo do vsesplošnega pretepa igralcev obeh ekip. 15-letnik iz vrst nemške ekipe je umrl, potem ko ga je v glavo udaril leto starejši član ekipe Metza, ki je bila ena od 16 sodelujočih na turnirju. Umrl je zaradi hudih možganskih poškodb.

Smrt 15-letnika je za AFP potrdila tudi nemška policija, podrobnosti tragedije pa bodo še raziskali. Zaradi razjasnitve okoliščin (smrti mladega Nemca) bo v prihodnjih dneh opravljena obdukcija, so sporočili s policije.

16-letnik, osumljen, da je zadal usodne udarce, je v priporu, je sporočila frankfurtska policija, ki nadaljuje s preiskavo poteka dogodkov.

Pokojnega najstnika, ki je igral za nemško moštvo JFC Berlin, so do zdaj umetno ohranjali pri življenju, da bi lahko daroval svoje organe, je za AFP povedala tiskovna predstavnica frankfurtskega tožilstva.