Kot poroča hrvaški Index, je bila hrvaška policija danes v dopoldanskih urah obveščena o dveh poškodovanih osebah v stanovanjski hiši na območju Škurinje na Reki. Gre za hrvaška državljana, stara 44 in 38 let.

Policisti so na kraju opravili ogled, po do sedaj zbranih informacijah pa naj bi šlo za umor in samomor. Med medsebojnim spopadom je eden od pokojnih moških drugega poškodoval, nato pa poškodoval še sebe, oba sta bila zaradi poškodb nato prepeljana v KBC Rijeka, kjer sta kasneje umrla, navaja medij.

Po še neuradnih informacijah medija se je zločin zgodil v sobi, ki je bila dodeljena 44-letnemu pokojnemu Anđelku B. kot upravičencu do nujne namestitve. Moška naj bi bila v razmerju, gre za življensko partnerstvo, 38-letni Damir B. naj bi v omenjeni sobi z Anđelkom živel več kot leto dni, v tem času pa naj bi bil do 44-letnika agresiven in nasilen. 

Kaznivo dejanje naj bi, neuradno, storil z nožem. Kot navaja medij, so sosedje danes zjutraj videli ranjene moške in poklicali reševalce in policijo, pred bivališčem pa so bile krvave sledi in na desetine okrvavljenih robčkov in gaz.

Policisti bodo vsa zbrana obvestila o tem dogodku posredovali pristojnemu državnemu pravosodju, so mediju sporočili s Policijske uprave Primorsko-goranske.

Damir naj bi bil fizično nasilen do sosede

Stanovalka, ki sama živi v pritličju stavbe, kjer se je zgodil zločin, je za Burin.hr povedala, da prepira sicer ni slišala, okoli 6.30 pa je slišala nenavadne zvoke, kot da bi nekdo padel.  »Ko sem šla pogledat, kaj se dogaja, sem videla Damirja v krvi, stal je na hodniku ... Prišla sem do vrat njune sobe, Anđelko je bil notri, na postelji. Takoj sem opozorila sosedo, ki je pozneje sem poklicala policijo in rešilca,« za medij pripoveduje soseda in dodaja, da je zaradi dogodka še vedno v šoku.

Kot naj bi izvedel omenjeni medij, je Anđelko B. pred dobrima dvema letoma dobil sobo v prostorih v stavbi, Damir pa se je vanjo vselil pozneje. 

Anđelko je bil, pravijo sosedje, miren in nekonflikten, Damir pa naj bi bil nasilen in enega izmed najemnikov tudi fizično napadel. »Anđelko je bil dober kot kruh. Damir, ne toliko, enkrat me je napadel, tako verbalno kot fizično. Ne vem, kdo je koga napadel v tem primeru, a glede na njihov karakter je verjetno šlo za slednjega," je mediju še dejala soseda.

V stavbi, kjer se je zgodil tragični dogodek, živi trideset ljudi, šest sob pa je v pritličju, kjer se je zgodil obračun. Gre sicer za eno izmed treh lokacij za nujno namestitev v mestu Reka.