V vasi Tirpersdorf v nemški zvezni deželi Saška blizu meje s Češko se je zgodila družinska tragedija, 28-letnik naj bi ubil svojo mater in stara starša. Policija je njihova trupla našla davi v hiši na obrobju vasi, potem ko je domnevni morilec ponoči poklical reševalno službo, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

Družinska tragedija je davi pretresla vas Tirpersdorf s približno 1350 prebivalci, ki leži nekaj deset kilometrov od meje s Češko, poroča dpa. Osumljenec, ki ga policija doslej še ni obravnavala za kaznivo dejanje, je živel v hiši skupaj s preminulimi družinskimi člani. Tri žrtve naj bi po navedbah organov pregona pokončal s topim predmetom, ki so ga našli na prizorišču zločina. Žrtve so 85-letni moški, njegova 84-letna žena in njuna 59-letna hči.

Policijo je zgodaj zjutraj poklical 28-letnik. Trdil je, da je ubil svojo družino. Takoj po prihodu policistov na prizorišče je bilo jasno, da se je zgodil nasilen zločin, je povedala predstavnica policije. Osumljenca naj bi v torek privedli pred sodnika.

Župan Ralph Six je incident opisal kot tragedijo in grozljiv dogodek, kakršnega v vasi ne pomnijo, še navaja dpa.