Streljanje na filozofski fakulteti Karlove univerze v Pragi ni povezano s terorizmom, je dejal češki notranji minister Vit Rakušan. Strelec, ki so ga po današnjem napadu našli mrtvega, je ubil najmanj 15 ljudi, še najmanj 24 pa jih je ranil, je sporočila češka policija na novinarski konferenci.

Policija je na novinarski konferenci sporočila, da gre pri domnevnemu strelcu za 24-letnega študenta Karlove univerze, ki je živel v vasi približno 20 kilometrov od Prage. Že pred napadom na fakulteti so med drugim našli truplo očeta osumljenca.

Po trenutnih informacijah ministrstva za zunanje in evropske zadeve (MZEZ) med žrtvami današnjega streljanja na filozofski fakulteti Karlove univerze v Pragi ni slovenskih državljanov, so sporočili z ministrstva. Ob tem so opozorili, da uradnih podatkov sicer še nimajo, in izrazili sožalje družinam žrtev.

Zaenkrat sumijo, da so strelca navdihnili podobni smrtonosni napadi v tujini.

Na fotografijah s prizorišča incidenta je bilo videti, kako študentje zapuščajo stavbo z dvignjenimi rokami. Trg se nahaja v središču češke prestolnice in je od znamenitega Karlovega mostu oddaljen okoli 500 metrov.