V avstrijskem kraju Bad Hofgastein je čreda krav v sredo ubila 40-letno domačinko, ki se je ravno na svoj rojstni dan sprehajala s hčerkama in dvema majhnima psoma. Hčeri, stari 20 in 23 let, sta bili poškodovani, a sta se uspeli zateči na varno in poklicati reševalce, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Reševalci so kmalu po klicu prispeli na kraj nesreče in hčeri s helikopterjem prepeljali v bolnišnico. "Trenutno želimo razjasniti natančen potek incidenta in iščemo priče," je danes sporočil tiskovni predstavnik policije Hans Wolfgruber in dodal, da je policija hčerki že zaslišala.

Salzburška gorska reševalna služba pa je opozorila na nevarnost psov v bližini krav. "Posebna previdnost je potrebna, kadar se na planinskih pašnikih ne nahajajo le krave, temveč tudi mlada teleta. Krave imajo namreč močan materinski nagon in bodo branile svoje mladiče," je pojasnila reševalna služba.

Mlade živali so na splošno tudi radovedne in igrive ter se pogosto približujejo pohodnikom in psom. V luči tega gorska reševalna služba pohodnike s psi poziva, naj ohranjajo primerno razdaljo, poroča STA.