V nedeljskem tragičnem dogodku v beograjskem parku na Voždovcu je življenje izgubil 40-letni Đ. Mijatović, potem ko so ga mladoletniki brutalno pretepli. Kot poroča Telegraf, sta bili ključni priči dogodka dve ženski, od katerih je ena poklicala policijo in zaradi stresa morala celo poiskati zdravniško pomoč. Poškodovan Mijatović je kljub nudeni zdravniški pomoči v bolnišnici žal umrl, policija pa zaenkrat še ne pozna vzroka smrti. 

Sina žrtve naj bi že dalj časa nadlegovala

Po neuradnih informacijah naj bi dva mladoletnika napadla Đ. M., ko je ta branil svojega sina. Mladoletnika sta sinu žrtve že dlje časa jemala denar in jo nadlegovala. »Sina so izsiljevali, ukradli denar, žepnino, dneve so ga nadlegovali, stopil je ven, da ga brani,« je za medij povedala ena od domačink.

Obdukcija je po neuradnih informacijah pokazala, da je dobil šest udarcev v glavo. Zaradi enega od njih mu je počila lobanja, to pa je povzročilo epileptični napad in infarkt, danes piše srbski časnik Blic.

Policija je sprva pridržala 16-letnega osumljenca, drugi osumljenec, ki je star 17 let, pa se je po poročanju srbskega portala Nova.rs danes predal sam. Oba sumijo uboja, 16-letnika pa so danes že zaslišali na državnem tožilstvu, ki je zanj predlagalo pripor.

Smrt Đ. M. je pretresla lokalno skupnost. Bil je oče dveh otrok in brat podpredsednika vlade Federacije Bosne in Hercegovine ter ministra za razvoj in podjetništvo Vojina Mijatovića.