Srbski mediji poročajo o grozljivem incidentu, ki se je zgodil v naselju Malo Crniće. Med uro športne vzgoje so se trije vrstniki spravili na 11-letnico. Po poročanju srbskega Blica naj bi jo slekli, fotografirali z mobilnim telefonom in ji grozili, da bodo slike delili. Nato naj bi jo poskušali posiliti. Družina je dogodek prijavila policiji. Izkazalo pa se je, da to niti ni bilo prvič, da so jo trpinčili.

Oče: "Ne vem, kje je bila učiteljica"

Kot neuradno navajajo Novosti, se naj bi incident zgodil 28. marca, kar sta potrdila oče in odvetnik družine Miodrag Tadić iz Požarevca. Po njunih besedah so trije vrstniki napadli deklico, ki so jo že več mesecev nadlegovali. "Poskus posilstva. Pri uri športne vzgoje, ne vem, kje je bila učiteljica. Deklico začneta dva vrstnika maltretirati, slačiti, tretji pa to posname," je za srbski N1 povedal skrušeni oče uboge deklice.

Kot še je povedal njen oče, se je psihofizično nadlegovanje začelo oktobra, pretepali naj bi jo s pestmi, ravnili in šestili. Njen oče naj bi celo obiskal starše teh fantov, vendar se trpinčenje ni končalo. "Ko sem se pritožil razredničarki, so jo posedli za isto mizo z enim od nasilnežev," je še razkril.

Šok med zdravniškim pregledom

Odvetnik družine Tadić meni, da je edina možnost za zaščito deklice, da družina sproži sodni postopek proti staršem fantov in šoli. Po njegovih besedah so med zdravniškim pregledom, na katerega so starši deklico pripeljali na lastno pest, ugotovili 28 poškodb, ki so nastajale več mesecev, poroča Žurnal24. Tožilstvo je namreč ovrglo kazensko ovadbo proti dečkom, ker so mlajši od 14 let in niso kazensko odgovorni.

Šola naj bi navedbe o neustrezem ukrepanju zanikala, češ da so bili izvedeni ukrepi po predpisih. Starša medtem trdita, da naj bi šola poskušala poskus posilstva prikriti. Po besedah šole so proti učencem, ki so bili ugotovljeni kot krivci za dejanje in hujšo kršitev, izvedli disciplinski postopek. Za deklico naj bi pripravili načrt za nadaljnjo zaščito, a kot so se odločili starši, v šolo tako ali tako več ne hodi.