Mineva četrti dan iskanja male Danke, dveletne deklice, ki je izginila v torek okoli 13.45 v primestnem naselju Banjsko Polje v bližini mesta Bor v vzhodno-osrednji Srbiji. Mama je povedala, kako je Danka izginila z dvorišča družinske hiše, medtem ko je nameravala dati vodo starejšemu otroku. Starša je policija zaslišala, materi pa zasegla mobilni telefon.

[[image_1_article_64730]]

Policisti so preiskavo kraja prekinili predvčerajšnjim okoli 17.30. "Vsi dosedanji izvidi kažejo, da deklice ni na tem območju, velikem okoli 10 kvadratnih kilometrov," so sporočili s policije.

Dankini starši so bili včeraj ves dan na zaslišanju na policiji. Policija ju je ločila in spala sta v različnih hišah. Okrog hiše, kjer je deklica izginila, so prispeli bagri, policija in gasilci, ki so okrog hiše podirali drevesa ter čistili okolico in kopali. Policija je doslej zaslišala več kot 50 ljudi.

[[image_2_article_64730]]

Včeraj zvečer je bila objavljena novica, da so v Bosni in Hercegovini aretirali tri moške. Po poročanju medijev so na TikToku objavili, da imajo informacije o Dankinem izginotju in v zameno za te informacije zahtevali denar. Ministrstvo za notranje zadeve Srbije je sporočilo, da je eden od njih povedal, da je Danka v njegovi kleti. Kot kaže, sta med zaslišanjem dejala, da sta se le šalila.

[[image_3_article_64730]]

Pred hišo, kjer so nazadnje videli pogrešano Danko, je danes prispela težka mehanizacija, ki bo nadaljevala s čiščenjem območja. Tja je prišel tudi minister za notranje zadeve Bratislav Gašić.