Po poročanju portala Kleinezeitung se je mlademu Avstrijcu, ki je odpiral EMS-paket, namesto pričakovanih steklenih figur, iz škatle prikazala boa constrictor. Boa naj bi bila namenjena v Nemčijo, vendar bi to potovanje po mnenju strokovnjakinje težko preživela. Mladi DHL-ov delavec je zaradi pregleda odprl paket, ki naj bi bil po opisu napolnjen s steklenimi figurami. Sumljivo mu je namreč bilo, da so bile v škatli luknje za lažji pretok zraka.

Kačo je našel uslužbenec DHL-a

"Moški je verjetno najprej zakričal. Nato so njegovi sodelavci dejali, da je verjetno mrtva. Ampak se je premikala," je za avstrijski portal pojasnila strokovnjakinja za plazilce Helga Happ. Ko je prejela klic jim je prvo svetovala, da se naj umaknejo in cel čas držijo razdaljo. "Bala sem se, da bi lahko šlo za strupeno kačo. Po Evropi jih pošiljajo sem ter tja, saj je na internetu žal mogoče kupiti vse," je dodala. Šlo je za mlado Boa constrictor, zvijalko. "Bila pa je tako hladna, da sem se že bala zanjo."

[[image_1_article_62212]]

V paketu, ki naj bi bil poslan iz avstrijske Koroške v Nemčijo, je bil tudi majhen grelni paket, vendar je bil že popolnoma ohlajen. Kača je zdaj začasno našla zatočišče v Reptilienzoo Happ. "Tukaj se je lahko počasi ponovno ogrela," so še dodali lastniki živalskega vrta in poudarili, da kača ni njihova lastnina. "Primer smo predali pristojnim organom. Ali in kdaj bomo lahko izročili kačo pa še ni znano. V januarju ne morete pošiljati kače. Še manj pa na tak način," je dejala strokovnjakinja in pojasnila, da ima Boa "posebno barvo." Njena cena je bila torej verjetno zelo visoka.