V današnjem streljanju v koncertni dvorani na obrobju Moskve je bilo ubitih najmanj 40 ljudi, več kot sto pa ranjenih, je sporočila ruska varnostno-obveščevalna služba FSB. Ruske oblasti so medtem odprle preiskavo domnevnega terorističnega napada, poročajo tuje tiskovne agencije.

Med žrtvami zaposleni in obiskovalci 

V kraju Krasnogorsk na severozahodnem obrobju Moskve so danes najmanj trije zamaskirani ljudje vdrli v koncertno dvorano Crocus City Hall in začeli streljati. Pri tem so po navedbah FSB ubili najmanj 40 ljudi, več kot sto je ranjenih.

Med žrtvami naj bi bili tako zaposleni kot obiskovalci. Napadalci so med napadom odvrgli so tudi ročno oziroma zažigalno bombo, ki je zanetila požar, so poročali ruski mediji.

Ruske oblasti trdijo, da je šlo za teroristični napad in so v luči tega odprle preiskavo. Reševalne aktivnosti, vključno z gašenjem požara, se medtem nadaljujejo. V stavbi naj bi bilo ujetih še okoli sto ljudi.

Ukrajina zanikala vpletenost 

Ukrajina nima nič s strelskim napadom na koncertno dvorano v predmestju Moskve, je danes sporočil svetovalec ukrajinskega predsednika Mihajlo Podoljak. Odgovornost za napad je ob tem zavrnila tudi skupina ruskih državljanov, ki se v vojni bori na strani Ukrajine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.