V Avstriji je danes zgodaj zjutraj iz neznanih razlogov zagorelo 15 električnih avtomobilov. Preiskava, po poročanju Heute.at, še poteka.

Danes zgodaj zjutraj je na trgovski ulici Eibesbrunn v okrožju Mistelbach (Niederösterreich) prišlo do resnega požara. Dogodek je bil prijavljen malo po polnoči, ko so klicatelji opazili požar v prostorih podjetja. Na klic v sili je bil razglašen požarni alarm 3. stopnje, na kraj pa je takoj odhitelo pet gasilskih enot. Ko so le-te prispele, so reševalne službe naletele na nenavaden scenarij: Zgoreli so električni avtomobili.

Prizadetih je bilo 15 vozil

V prostorih je gorelo več električnih avtomobilov. Martin Ammerer, operativni vodja gasilskega oddelka Eibesbrunn, je pojasnil, da je bilo skupaj prizadetih 15 vozil. 

Okoli 1.30 pa se je pojavil nov izziv, saj so akumulatorji zgorelih vozil ponovno zanetili požar, zaradi česar je bilo potrebno daljše gašenje. Lokalna policija je preiskavo že začela sumi, da je šlo za požig. Natančne okoliščine in ozadje dogodka trenutno še preiskujejo.