Globalno

FOTO in VIDEO: V stanovanjskem bloku prišlo do močne eksplozije

Uredništvo , 30.01.24 ob 10:59

Zaradi eksplozije je v bližnji okolici več razbitih oken, poškodovanih je tudi več avtomobilov.

FOTO in VIDEO: V stanovanjskem bloku prišlo do močne eksplozije

V podzemni garaži stanovanjskega bloka v Rotterdamu je sinoči prišlo do močne eksplozije. Gasilcem požara še ni uspelo pogasiti. Najmanj ena oseba je poškodovana, reševalci so jo našli na ulici in jo prepeljali v bolnišnico. Zaradi eksplozije je v bližnji okolici več razbitih oken, poškodovanih je tudi več avtomobilov, poročajo tuji mediji. 

Stanovalci objekta evakuirani

Tiskovni predstavnik lokalnega varnostnega urada je za televizijo Rijnmond povedal, da bi lahko bilo v stavbi še več žrtev. Reševalci niso mogli preiskati stavbe zaradi požara, ki še vedno divja. 
Družine iz 44 apartmajev so prenočevale v lokalnih hotelih. Oblasti so ljudi, ki živijo v stavbi, prek spletne strani Rdečega križa pozvale, naj potrdijo, da so varni.

Zaradi nevarnosti širjenja požara na druge objekte so gasilci celo porušili del stavbe, da so pred ognjem zavarovali bližnjo trgovino.

V isti ulici je tudi skladišče raket za ognjemete, ki pa ni bilo prizadeto. Reševalci, ki so prvi prispeli na kraj dogodka, so pirotehnična sredstva hitro naložili v tovornjak in jih odpeljali na drugo lokacijo. V skladišču je bilo okoli 5 ton pirotehnike. Vzrok eksplozije zaenkrat še ni znan.