Globalno

FOTO in VIDEO: Pomembni dosežki za ukrajinske sile, hudi spopadi se nadaljujejo

Uredništvo , 18.06.23 ob 17:03

“Sovražnikovi napadi v valovih so dali rezultate, kljub velikim izgubam,” so sporočili iz ruske strani.

FOTO in VIDEO: Pomembni dosežki za ukrajinske sile, hudi spopadi se nadaljujejo

Ukrajinska vojska je v okviru svoje protiofenzive ponovno zavzela vas v južni regiji Zaporožje, so danes sporočile proruske oblasti v tej regiji. V Kijevu navedb za zdaj niso potrdili, so pa ukrajinske oblasti danes zatrdile, da so njihove sile v regiji Herson uničile rusko skladišče streliva.

Redko priznanje iz ruske strani

Predstavnik Moskvi naklonjene uprave v Zaporožju Vladimir Rogov je na Telegramu danes sporočil, da je ukrajinska vojska ob velikih izgubah uspela ponovno prevzeti nadzor nad vasjo Pjatihatki.

Sovražnikovi napadi v valovih so dali rezultate, kljub velikim izgubam. Nadaljujejo se težki boji v tej regiji,” je na Telegramu zapisal Rogov. Takšna priznanja na ruski strani so sicer dokaj redka, poroča nemška tiskovna agencija dpa, ki ob tem dodaja, da ukrajinska stran navedb še ni potrdila.

Hudi spopadi na območju se medtem nadaljujejo. Kraj s topništvom sedaj obstreljuje ruska stran. Cilj je popolnoma obkoliti ukrajinske enote, je še dejal Rogov, sicer vodja gibanja Mi smo z Rusijo.

Uničili pomembno rusko skladišče streliva

Ukrajinska vojska pa je medtem sporočila, da so v bližini zasedenega pristaniškega mesta Heničesk v južni regiji Herson uničili pomembno rusko skladišče streliva. Ukrajinski mediji so objavili video posnetke, na katerih se vidi ogromen oblak dima, ki se dviga daleč na obzorju ob zvokih eksplozij.

Naše oborožene sile so zjutraj zadale pomemben in zelo glasen udarec v vasi Rikove v okrožju Heničesk na začasno zasedenem ozemlju hersonske regije,” je sporočil tiskovni predstavnik ukrajinske vojaške uprave v Odesi Serhij Bračuk. Teh informacij po poročanju agencije Reuters ni bilo mogoče neodvisno preveriti.

Vas Rikove leži približno 20 kilometrov od Heničeska, pristaniškega mesta ob Azovskem morju v južni Ukrajini, ki so ga ruske sile zasedle v prvih dneh invazije na Ukrajino februarja lani.

STA

računalniki
Afera računalniki: Znano komu v roke prvih 3000 prenosnikov
Preiskovalna komisija
Sršen pred komisijo DZ: Ni bilo vmešavanja v odločitve o oglaševanju
uskladitev
Poštnim delavcem višje plače in rekorden regres