Globalno

FOTO in VIDEO: Grozljivo, poglejte, kaj je opazil na vrtiljaku v zabaviščnem parku

Uredništvo , 09.07.23 ob 20:04

Z otrokom je obiskal zabaviščni park in preprečil veliko tragedijo.

FOTO in VIDEO: Grozljivo, poglejte, kaj je opazil na vrtiljaku v zabaviščnem parku

Obiskovalec zabaviščnega parka Carowinds v Severni Karolini (ZDA) je opazil razpoko v podpornem stebru vrtiljaka Fury 325 giga, medtem ko so se na njem brezskrbno vozili ljudje. Na Facebooku je delil svoje odkritje in obvestil uradnike, ki so začasno zaprli vrtiljak.

Šele četrta odgovorna oseba ga je vzela resno

Obiskovalec Jeremy je dejal, da je lahko skozi razpoko videl svetlobo. Poiskal je odgovorne in vztrajal, da naj nemudoma zaprejo vrtilljak, ampak ga niso vzeli najbolj resno. Šele, ko je govoril s četrto odgovorno osebo, so začeli sprejemati varnostne ukrepe, kar ga je šokiralo, saj je šlo za zelo nevarno situacijo: “Ni bilo nobenega občutka nujnosti. To me je res skrbelo,” je povedal za tamkajšnje medije.

Tiskovni predstavnik Carowinds je za HuffPost povedal, da je bila vožnja zaprta v petek, potem ko je osebje parka izvedelo za razpoko na vrhu jeklenega nosilnega stebra. Vzdrževalna ekipa parka izvaja temeljit pregled in vožnja bo ostala zaprta, dokler popravilo ne bo končano. Kot pravi, naj bi bila varnost njihova glavna prioriteta. Vse vožnje naj bi dnevno preverili, da se zagotovo njihovo pravilno delovanje in strukturno celovitost. Mnogo oseb se sprašuje, kako potem zaposleni niso opazili nevarne razpoke, ki bi lahko povzročila veliko tragedijo.

Glede na spletno stran zabaviščnega parka je Fury 325 “najvišji, najhitrejši in najdaljši ‘giga’ vrtiljak” v Severni Ameriki. Doseže hitrost do 152 km/h in ima najvišjo višino 99 m, čemur sledi dramatičen padec za 81 stopinj.