V starosti 79 let je danes umrl britanski igralec Bernard Hill, ki je bil najbolj znan po vlogah v filmu Titanik in trilogiji Gospodar prstanov, je danes poročal britanski BBC, ki se sklicuje na njegovega agenta. 

Hill je med drugim upodobil kapitana Edwarda Smitha v filmski uspešnici Titanik, ki je leta 1997 prejel enajst oskarjev, in kralja Theodena v dveh filmih trilogije Gospodar prstanov režiserja Petra Jacksona, ki je skupno pobral kar 17 oskarjev. V Manchestru rojeni Hill je sicer nastopil v številnih televizijskih serijah BBC, med drugim v drami Boys from the Blackstuff, v kateri je upodobil lik Yosserja Hughesa, ki se je pogosto neuspešno spopadal z brezposelnostjo.

Med Hillovimi nepozabnimi vlogami BBC omenja še dramsko serijo Wolf Hall, prirejeno po knjigi Hilary Mantel o dvoru Henrika VIII. Hill je upodobil vojvodo Norfolškega, strica Anne Boleyn in sovražnika kardinala Wolseyja. V svoji desetletja dolgi igralski karieri je med drugim nastopil tudi v filmu o Gandiju, romantični komediji Shirley Valentine, Kralju škorpijonov in v Operaciji Valkira s Tomom Cruisom.