Slovenski izpušni sistemi Akrapovič bodo letos - kmalu poganjali dirkalnike Ferrari najvišje ravni v svetovnem prvenstvu vztrajnostnih dirk (FIA WEC). To je pomemben mejnik za obe podjetji, saj bo Akrapovič postal prvi slovenski dobavitelj izpušnih sistemov za Ferrarijeve dirkalnike, poroča Siol.net. 

Partnerstvo se bo začelo z dirkalnikom Ferrari 499P, hibridnim prototipom za vztrajnostne dirke s štirikolesnim pogonom, ki proizvede 500 kilovatnih ur največje moči in tehta 1.030 kilogramov. Akrapovič bo sodeloval pri razvoju in izdelavi izpušnega sistema za dirkalnik, ki bo moral biti izjemno lahek, vzdržljiv in učinkovit.

Predstavitev že ta teden 

"Vsi pri Akrapoviču smo navdušeni nad tem novim partnerstvom," je za Siol povedal Davorin Dobočnik, izvršni direktor Akrapoviča. "To, da smo postali tehnični partner Ferrarijevega programa Hypercar, je za nas velika čast in vsi se veselimo tesnega sodelovanja s Ferrarijem."

Prva dirka, na kateri se bosta Akrapovič in Ferrari predstavila kot partnerja, bo že ta teden v Imoli v Italiji. Sledile bodo dirke v Belgiji, Le Mansu (Francija), Braziliji, ZDA, na Japonskem in v Bahrajnu.

Ekipa Ferrari AF Corse bo v prvenstvu tekmovala z dvema dirkalnikoma Ferrari 499P. Za volanom dirkalnika št. 50 se bodo zvrstili Antonio Fuoco, Miguel Molina in Nicklas Nielsen, dirkalnik št. 51 pa bodo vozili Alessandro Pier Guidi, James Calado in Antonio Giovinazzi.

To sodelovanje predstavlja pomemben korak naprej za Akrapoviča, ki se s tem uvršča med vodilne dobavitelje izpušnih sistemov za vrhunske dirkalnike.