V napadu na zaporniški kombi sta bila danes v bližini mesta Rouen na severozahodu Francije ubita dva pravosodna policista, je sporočila pariška tožilka Laure Beccuau. Še najmanj dva policista sta bila ranjena. Zapornik, ki so ga prevažali, je pobegnil z napadalci, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Francoski predsednik Emmanuel Macron je obljubil, da bodo naredili vse, da najdejo odgovorne. Podobno je sporočil pravosodni minister Eric Dupond-Moretti. Pobeglega zapornika in njegove pomočnike namreč še vedno iščejo.

Umrli usložbenci zapora

Vir pri policiji je sprva za AFP dejal, da so umrli trije uslužbenci zapora in dodal, da so se napadalci s prizorišča odpeljali v dveh terenskih vozilih. Enega so kasneje našli zoglenelega.

Napad, ki naj bi ga izvedla skupina kriminalcev, se je zgodil okoli 11. ure po lokalnem času na cesti v kraju Incarville v bližini Rouena, od koder naj bi zapornika prevažali v kraj Evreux slabih 70 kilometrov južneje. V streljanju naj bi bil ranjen tudi eden od napadalcev.

Zapornika Mohameda Amro, rojenega leta 1994, so prejšnji teden obsodili zaradi ropa, obtožen pa je tudi ugrabitve s smrtnim izidom.