Globalno

Dojenčica s hudimi poškodbami in zlomljeno lobanjo, starša pa naj ne bi vedela nič

Uredništvo , 02.02.24 ob 10:25

"Ko imaš takšno intervencijo, ko dihaš namesto otroka, je naslednji korak ta, da oddaš svojo diplomo in odideš v pokoj," je povedala zdravnica.

Dojenčica s hudimi poškodbami in zlomljeno lobanjo, starša pa naj ne bi vedela nič
Fotografija je simbolična

Na Hrvašjem odmeva primer štirimesečne deklice, ki so jo starši včeraj popoldne privedli v bolnišnico s hujšimi poškodbami glave, zlomljeno lobanjo in krvavitvijo v možganih. Nemudoma so jo uspavali v umetno komo in prepeljali v reško bolnišnico, kjer je trenutno na oddelku za intenzivno nego, poroča Žurnal24.

Policisti zaslišujejo družinske člane

Okoliščine, ki so privedle do hujših poškodb dojenčice, še niso popolnoma jasne, saj poteka policijska preiskava. Policisti preverjajo, ali so poškodbe posledica padca, ali je dojenčico kdo udaril, ali morda obstaja drug vzrok. V okviru preiskave naj bi policisti zaslišali vse družinske člane. 

Starša sta novinarjem spletnega portala Index izjavila, da deklica ni padla, hkrati pa zatrjujeta, da nista seznanjena s tem, kako bi lahko doživela tako resne poškodbe. Po razpoložljivih podatkih sicer v preteklosti družina ni bila obravnana na policiji zaradi nasilja.

Zdravnica v šoku

Zdravnica iz Rovinja je med prevozom deklico ohranjala pri življenju, dokler je niso predali zdravnikom v Pulju. Za novinarje je povedala, da je še vedno v šoku. "Ko imaš takšno intervencijo, ko dihaš namesto otroka, je naslednji korak ta, da oddaš svojo diplomo in odideš v pokoj. To je takšen stres, da se ga ne da opisati. Strašljivo je videti to malo nemočno telo pred seboj in se skupaj z njim boriti za preživetje. Razmišljala sem samo o tem, da jo moram predati živo."

Preiskava okoliščin dogodka še vedno poteka, deklica pa ostaja v umetni komi.