Iskanje še ne dve leti stare deklice Danke, ki je izginila v torek na Banjskem polju pri Boru, se nadaljuje že osmi dan. A vsak dan je manj uporabnih sledi. Policistka Bojana Otović Pjanović je poudarila, da so osumljeni vsi, ki so kakorkoli povezani z dogodkom.

Osumljeni so vsi, preverjajo vse možno

Po objavi videoposnetka, posnetega na Dunaju, na katerem se v spremstvu dveh žensk pojavi deklica, podobna Danki, se je preiskava razširila tudi v Avstrijo. Interpol je izdal rumeno tiralico za iskanje pogrešanih oseb.

Pojavlja se veliko informacij, a nič konkretnega, kar bi lahko kazalo, v katero smer se odvija preiskava. “Osumljene bomo izločevali šele, ko dobimo nedvoumno potrditev, da oseba ni povezana z izginotjem,” je na srbski javni televiziji RTS povedala policistka Bojana Otović Pjanović.

“Ne morem govoriti poimensko, kdo vse so osumljenci, ker to ne bi bilo profesionalno. A kar zadeva mene, so osumljeni vsi. Imamo posnetke vseh mogočih kamer, vse preverjamo, ne le v kraju izginotja, ampak tudi v okolici,” je razkrila in poudarila, da ničesar ne izključujejo.

"Želim si, da bi bila deklica živa, in upam, da bo izid pozitiven. Preiskava ne poteka le v ožji okolici, temveč je bila razširjena na mejne prehode in ceste do meje. Kot da bi bila celotna Srbija v Boru, na teh 10.000 kvadratnih metrih je toliko ljudi, vse službe in minister za notranje zadeve ... Odprli smo vse jaške, vse kanale. Na tej točki težko kaj rečem. Lahko bi šlo za nesrečo. Če ne, gre za kaznivo dejanje."

"Trenutno ne morem razkriti specifičnih podatkov, je pa preiskava od prvega dne zelo dinamična in obsežna, preverjajo pa se vsa možna dejstva in okoliščine. Nadzorujejo se vse osebe, ki bi nas lahko kakorkoli povezale z dogodkom," še je poudarila. Osumljenci bodo črtani s seznama, ko bo obstajalo nedvomno dejstvo, da jih ni mogoče povezati z izginotjem. 

Brez potrditve, da je na posnetku Danka

O posnetku, ki je nastal na Dunaju, je dejala, da so naredili vse, da bi razjasnili okoliščine. Stopili so v stik z osebo, ki je posnetek naredila, razpisana je bila rumena Interpolova tiralica. A potrditve, da je bila to res Danka, ni.

Mame niso mogli testirati s poligrafom

Srbski mediji so med drugim poročali tudi, da so pristojni pridržali policista, ki naj bi razkrival informacije v povezavi s primerom, prav tako naj bi padel na poligrafskem testu. Mama male Danke medtem ni bila testirana s poligrafom, ker po zakonu nosečnice ni možno testirati, saj v nosečnici bijeta dve srci.