Po neuspešnem televizijskem soočenju in ugibanjih o morebitnem odstopu od kandidature je ameriški predsednik Joe Biden v četrtek na prazničnem dogodku v Beli hiši samozavestno zagotovil, da ne odhaja nikamor, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pod drobnogledom javnosti

Biden je v četrtek na pikniku na vrtu Bele hiše gostil aktivne pripadnike ameriške vojske. Po krajšem nagovoru, pri katerem se je kljub branju nekajkrat zarekel, se je nato obrnil k gostom, med pogovorom pa tudi zagotovil, da ne odhaja. Eden od podpornikov mu je namreč dejal, da naj se bori še naprej, nakar je Biden odgovoril: "Imate me. Nikamor ne bom odšel."

Malo kasneje je imel Biden tudi uradni nagovor ob dnevu neodvisnosti, ki pa je bil precej kratek.

Biden je vse od televizijskega soočenja s predsedniškim kandidatom republikancem Donaldom Trumpom, na katerem se je večkrat zarekel in izgubil tok misli, pod drobnogledom javnosti. Pojavili so se tudi dvomi, ali je še sposoben opravljati svoje dolžnosti. Naslednji večji nastop bo danes, ko bo imel televizijski intervju.

Bivši predsednik Trump je Bidna medtem povabil na novo soočenje, na katerem bi čisto sama razpravljala o prihodnosti države, še poroča STA.