Voditelj BBC-ja je pod plazom kritik, potem ko je predlagal, da bi moral predsednik Biden "umoriti" Donalda Trumpa po odločitvi vrhovnega sodišča o njegovi imuniteti, poroča New York Post.

Aaronovitch dejal, da je bila objava "očitno satira"

"Če bi bil Biden, bi pohitel in dal Trumpa umoriti, saj predstavlja grožnjo ameriški varnosti," je na platformi X zapisal 69-letni voditelj Radia 4, David Aaronovitch. Njegov komentar je bil odziv na ponedeljkovo odločitev vrhovnega sodišča s 6 proti 3 glasovom, da ima Trump imuniteto za vsa "uradna dejanja," ki jih je izvedel med predsedovanjem.

Odločitev ni opredelila, kaj se šteje za "uradna dejanja," čeprav je navedla, da niso vsa predsednikova dejanja obravnavana kot uradna poslovanja. Aaronovitcheva objava je takoj sprožila burne odzive, vključno z enim komentarjem, ki je namignil, da so ljudje "imeli obisk policije za veliko manj. Trk trk."

Ko je Aaronovitch izbrisal svojo prvotno objavo, ga je sodelavec GB News, Alex Armstrong, obtožil "umika" zaradi nasvetov njegovih svetovalcev. "Oh, Alex. Povej mi več o mojih 'svetovalcih'," se je Aaronovitch posmehoval v odgovoru. Nagrajenec Orwellove nagrade je znan po svojih pogosto ostrih političnih stališčih. Po glasovanju o Brexitu leta 2016 je Aaronovitch namignil, da bo odločitev Združenega kraljestva o izstopu iz Evropske unije sčasoma razveljavljena, ko bodo starejši volivci začeli umirati.

V svojih odklonilnih mnenjih sta sodnici Sonia Sotomayor in Ketanji Brown Jackson obravnavali vprašanje, ali bi imel predsednik imuniteto v primerih umora – vključno z atentatom na potencialnega političnega tekmeca, je poročal ABC News.