Apple se pripravlja na enega najpomembnejših dogodkov v zadnjih letih zaradi upada prodaje iPhonov in zaostanka pri uvajanju umetne inteligence (UI). Na konferenci Worldwide Developers Conference bodo predstavili partnerstvo z OpenAI in novo serijo UI orodij za iOS. Apple upa, da bodo tako spodbudil rast prodaje pametnih telefonov iPhone v prihodnjih letih.  Analitiki menijo, da bo ta poteza pomenila prelomnico za Apple, ki je znan po previdnem uvajanju novosti, navaja Forbes Slovenija.

Applova usmeritev v umetno inteligenco bi lahko pomenila “začetek nove poti” za podjetje, ki bi trajno vplivala na njihove izdelke in storitve.

Umetna inteligenca bo verjetno najprej integrirana v Siri, kar bo močno povečalo njeno uporabnost. Siri bo zmožna izvajati bolj kompleksne naloge in se prilagajati uporabnikovim željam. Poleg tega bi lahko UI orodja vključili tudi v druge Applove aplikacije, kot so Apple Maps, iMovie in iPhoto, kar bi lahko preoblikovalo celoten Applov ekosistem.

Poleg UI bodo na konferenci predstavljene tudi novosti za naglavne slušalke z očali za mešano resničnost Vision Pro, za katere pa za zdaj za 3.400 dolarjev vredno napravo ni pretiranega povpraševanja.