V občini Camporosso v Italiji je podjetje, ki upravlja s tamkajšnjim vodovodom, 88-letnici za porabo vode pomotoma zaračunalo 15.000 evrov. Čeprav je šlo za napako, pa ima ta velike posledice. Upokojena Italijanka Caterina Giovinazzo je ob prejetem računu doživela tako hud šok, da so jo morali slabega počutja hospitalizirati. Pristala je na oddelku za intenzivno nego, njeno stanje pa je kritično.

V podjetju so se opravičili za napako

Italijanski mediji poročajo o incidentu v mestu Imperia, občina Camporosso. 88-letnica je namreč zaradi napačne ocene podjetja prejela vrtoglav račun. Na položnico je podjetje zapisalo, da mora za obdobje treh mesecev (letošnji avgust, september, oktober) za vodo plačati 15.339 evrov. Zaradi direktne bremenitve računa pa je njena banka podjetju že nakazala polovico zahtevanega zneska.

Upokojenka je zaradi šoka pristala na intenzivni negi, njena družina, ki je povedala, da bi račun za vodo od avgusta do oktobra v resnici moral znašati zgolj 55 evrov, že razmišlja, da bi najela odvetnika. Tudi sicer računi za prejšnja obdobja namreč nikoli niso presegli 65 evrov. Ob prijavi računa so v podjetju ugotovili, da se je zgodila napaka.

“Takoj smo začeli s potrebnimi pregledi in stopili v stik z družino gospe ter potrdili, da je račun za več kot 15.000 evrov napačen. Izračunan je bil namreč na podlagi napačnega odčitavanja števca,” so pojasnili v podjetju in se opravičili. Fotoodčitavanje naj bi se namreč nanašalo na števec tretje osebe. Zagotovili so, da so obračun že stornirali ter znova fakturirali porabo gospe, ki znaša 55 evrov za obračunano obdobje. Že vplačan znesek bo, kot so zagotovili, 88-letnici povrnjen.