Globalno

23-letniku zaradi incidenta v Zagrebu grozi do osem let zapora

Uredništvo , 19.06.23 ob 13:00

23-letnemu, ki je v petek povzročil nesrečo na parkirišču nakupovalnega centra, odrejen 30-dnevni pripor.

23-letniku zaradi incidenta v Zagrebu grozi do osem let zapora

Kot poročajo hrvaški mediji je sodnica okrožnega sodišča, 23-letniku, ki je v petek z divjanjem po parkirišču poškodoval več oseb, odredila 30-dnevni pripor. v obrazložitvi zapiše, da je bil osumljenec že dvakrat kaznovan zaradi prehitre vožnje, zato obstaja velika verjetnost ponovitve. Odločitev je sprejela na podlagi izjav prič in videoposnetkov, ki so se po dogodku pojavili na družbenih omrežjih. Odvetnik 23-letnika se je na njeno odločitev že pritožil.

Na tako imenovanem ‘car meet-u’ je 23-letnik s svojim avtomobilom divjal po parkirišču nakupovalnega centra in med vožnjo trčil v množico. Nesreča naj bi se zgodila, zaradi neprilagojene hitrosti, zaradi česar je voznik izgubil nadzor nad vozilom, trčil v tri osebe nato pa še v ustavljeno osebno vozilo. Med poškodovanimi je bilo več oseb, od tega so štirje v bolnišnici. Tri osebe so utrpele hude telesne poškodbe.

 

@dnevno.hr S lisicama na rukama: priveden je mladić koji je Mercedesom pokosio ljude na parkingu Supernove #dnevnohr #tragedija #nesreca #privodenje #zagreb ♬ original sound – dnevnohr

Povzročitelju nesreče iskreno žal

Za hrvaške medije je njegov odvetnik povedal, da se mladenič ne počuti dobro, za dejanje mu je iskreno žal.  ”Za vse mu je neskončno žal. Ne vem, če se spomni trenutka nesreče, ker o tem nisva govorila,” pove in opozori, da voznik ni bil pod vplivom substanc. Avtomobil so mu pristojni zasegli in odpeljali na tehniški pregled. Za kaznivo dejanje povzročitve prometne nesreče v cestnem prometu s hudimi telesnimi poškodbami mu na Hrvaškem grozi od enega do osem let zapora.

Policija kljub prijavam na dogodek prišla prepozno

Kritike pa se valijo tudi na policijo in odgovorne. Ti naj bi bili o srečanju ljubiteljev vročih avtomobilov, ki potekajo skoraj vsak konec tedna na večih lokacijah v Zagrebu, obveščeni že pred začetkom, vendar je policija na kraj dogodka, zaradi kopice drugega dogajanja, prišla šele po nesreči. Vendar pa vsako prijavo vzamemo resno, gremo na teren in ugotovimo, kaj se dogaja, torej skušamo takšne stvari preprečiti,”  za hrvaški Dnevnik poudari vodja hrvaške prometne policije Josip Mataij.