14-letni Kosta Kecmanović, ki je lani v Beogradu ubil devet sošolcev in varnostnika, že deset mesecev biva na Kliniki za nevrologijo in psihologijo. Po poročanju srbskih medijev se za svoja dejanja ni pokesal, zdaj pa naj bi pod pogoji ponudil sodelovanje s policijo.

Sovraštvo do matere

Kosta naj bi zahteval obisk duhovnika, ki ga ne pozna, in sodelovanje s policijo, vendar pod pogoji, ki jih bo sam določil. Pri tem naj bi izrazil močno sovraštvo do svoje matere Miljane Kecmanović in napovedal, da jo bo "razkril".

Neimenovani vir je za republiko.rs povedal, da Kosta nenehno ponavlja, da želi sodelovati s policijo in razkriti vlogo svoje matere v tragičnem dogodku. Vir opisuje Kostino hladnokrvnost in se osredotoča na njegovo željo po prizadevanju matere, s katero nima stikov in ji je prepovedan obisk.

Zahteve in pogoji

Kosta je v preteklosti izrazil različne želje, kot so sprehodi, gledanje nogometa in risanje. Komuniciral je le, kadar je želel nekaj doseči. Vir poudarja, da Kosta ni zainteresiran za sodelovanje z materjo in jo želi le prizadeti.

Višje državno tožilstvo v Beogradu je za očeta Vladimirja Kecmanovića predlagalo 12 let zapora, za mamo Miljano Kecmanović pa dve leti in pol.