Trinajstletni Kosta, ki je 3. maja v Beogradu ubil osem vrstnikov in varnostnika na osnovni šoli, ki jo je obiskoval, je v psihiatrični bolnišnici končno pokazal malo človečnosti s tem, ko je vprašal po svoji sestri. Namestili so ga na Kliniko za nevrologijo in psihiatrijo za otroke in mladino v Beogradu, poteka pa strokovni pregled, ki naj bi med drugim ugotovil, ali je duševno zdrav.

Med pogovorom je le vprašal, kaj počne njegova sestra

Že od začetka namestitve Kosta v psihiatrični ustanovi ni spraševal po svoji družini. Kot je povedal vir za Informer, ni nihče razumel, kako je mogoče, da 13-letni otrok sploh ne sprašuje o svoji družini. Pritoževal se naj bi le, da mu je dolgčas in spraševal, ali lahko dobi računalnik. Zdaj je zdravnike šokiral, saj je med pogovorom vprašal, ali vedo, kaj počne njegove sestra.

Zdravniki so mu nato povedali, da je njegova sestra z mamo, vendar ne vedo, kje sta. Takrat se naj bi zamislil in odgovoril ‘To je dobro’.

V primeru, če sodišče in psihiatri ocenijo, da je Kosta nevaren za okolico, lahko ostane zaprt v psihiatrični bolnišnici, ne glede na to, če bi temu njegovi starši nasprotovali in da je kazensko neodgovoren.

Kot še sicer pišejo srbski mediji, bodo tudi njegovo sestro zaslišali policisti, in sicer v navzočnosti matere ali psihologinje s centra za socialno delo. Deklica je sicer tudi sama žrtev svojega brata, saj je izobčena zaradi zločina, ki ga je zagrešil. Ostala je brez vseh prijateljev, zaradi varnosti pa so jo z mamo preselili iz stanovanja in sta trenutno na neznani lokaciji, kjer ju varuje policija.