Na Floridi v ZDA so aretirali 11-letnega dečka, ker je klical na policijo in prijavil lažno streljanje, na katerega so se organi pregona seveda takoj odzvali in evakuirali stavbo. Po preiskavi pa so oblasti ugotovile, da ni bilo oboroženih napadalcev, orožja, poškodovanih učencev ali osebja. Kot se je izkazalo, je deček to storil, ker je želel prej domov.

Kot je povedal šerif Billy Woods, je učenec sprožil veliko straha med svojimi sošolci, osebjem in pri starših. “In zakaj? Potegavščina? Ker je hotel domov? Ne bom dopuščal, da se mladi državljani bojijo iti v šolo, ker želi nekdo biti ‘šaljivec’ v upanju, da bo lahko odšel domov“.

Tamkajšnji zakon zahteva, da vsaka oseba, ki naredi tovrstne lažne prijave, plača nadomestilo za stroške odziva organov kazenskega pregona, ki bo v tem primeru znašal kar precej. 11-letnik oziroma njegovi starši bodo tako zaradi ‘potegavščine’ dobili konkreten račun zaradi obtožbe lažnega poročila o množičnem streljanju, uporabe dvosmerne komunikacijske naprave za kaznivo dejanje, motenj v šoli in zlorabe policije.