Povprečen Evropejec večino dneva preživi v zaprtih prostorih, ki so polni prašnih delcev, alergenov, virusov, vlage in plesni. Kako jih z enostavno in ugodno rešitvijo prezračiti?

V mislih se sprehodite skozi svoj dan in preštejte, koliko ur dneva preživite v zaprtih prostorih. Zjutraj: domača postelja v spalnici, ki je bila nazadnje prezračena dan pred tem. Avto. Služba: pisarna, v kateri se okno ne odpira najbolje, kar pomeni, da je skorajda ne zračite.

Trgovina: nešteto prašnih delcev, bakterije, virusi, alergeni … Spet dom: ugotovite, da ste zjutraj spalnico pozabili prezračiti, svež zrak je nekaj, česar že dolgo ni doživela. Ste prešteli svoje ure v zaprtih prostorih?

V naše neprezračene dneve tako svežino pomladi prinaša posebna akcija podjetja LunosPrezračimo Slovenijo! V ekskluzivni akciji ponujajo kar 40 % popust* na vse elemente prezračevalnega sistema Lunos (Lunos e2, pametno krmiljenje i-Vent in ventilatorske enote Silvento). Ob tem vam hkrati s popustom v sodelovanju z Leanpay omogočajo tudi plačilo na obroke.

Da bodo spomladanski dnevi še bolj sveži, so v podjetju Lunos pripravili posebno akcijo, v kateri ponujajo kar 40 % popust* na vse elemente prezračevalnega sistema Lunos (Lunos e2, pametno krmiljenje i-Vent in ventilatorske enote Silvento). Ob tem vam hkrati s popustom v sodelovanju z Leanpay omogočajo tudi plačilo na obroke.

Da boste dihali boljši zrak, lahko poskrbite ves čas aktivnosti akcije, ki traja od 1.3. do 30.4.2023.

Konec z nevidnimi ubijalci našega zraka

Prav prezračevalni sistem podjetja Lunos namreč učinkovito razreši zgoraj opisane težave – vlaga, plesen, alergeni, virusi, postani zrak, vonj po zatohlem … Vse Lunos prezračevalne enote imajo protihrupno in protialergijsko zaščito, s čimer so še posebej primerne za osebe z alergijami ali težavami dihal. Filter proti alergijam je pralen in ga celo ni potrebno menjati.

Dobro prezračevanje je ključno tudi za boj proti boleznim, ki se širijo po zraku in nas ne zapustijo niti v nekoliko toplejših dneh. Če ste se do sedaj vselej borili z virusi in prehladi, ki so v posteljo položili kar vso družino, bo Lunos poskrbel, da bo dobro prezračevanje preprečilo tudi to.

PREBERITE ŠE: Lunos z inovativnim nastopom obiskovalce sejma Dom Plus pušča odprtih ust

Sistem Lunos deluje tako podnevi kot ponoči, vendar je tako neslišen, da vašega spanja ne bo motil, prav tako pa se zaradi vgrajene protihrupne zaščite ne bo slišalo zunanjega hrupa. »Dokumentirani akustični testi dokazujejo, da dosega protihrupna zaščita Lunos odlične ocene na vseh testiranjih,« povedo v podjetju ter dodajo, da so vgrajena tudi prepišna varovala, ki omejujejo nastanek prepiha. Dolgoročno vgradnja prezračevalnega sistema pomeni tudi do 30 % prihranek energije v primerjavi s klasičnim zračenjem skozi okna.

Vnesite v svoj dom svežo pomlad. Pridružite se akciji »Prezračimo Slovenijo« in prezračite tudi svoj dom! Izkoristite akcijo tukaj.

Vlaga in plesen = preteklost

Pereča težava, s katero večkrat neuspešno bijejo boj mnogi slovenski domovi, sta tudi vlaga in plesen. Slabo prezračevanje doma ter vlaga, ki se zadržuje v hišnih prostorih, sploh ob stikih naših oken in sten, večkrat privedeta do pojava plesni, ki se je je težko znebiti, hkrati pa je škodljiva našemu zdravju.

Prezračevalni sistemi, kakršen je Lunos, preprečujejo prav slednje. Sistem Lunos je kljub prestižnemu občutku, ki vam ga lične in skoraj neslišne naprave v vašem domu dajejo, cenovno ugoden ter primeren za vse faze gradnje. Ker je Lunos enostaven, vgradnja pa hitra in nezahtevna, lahko o nakupu prezračevalnega sistema razmišljate tako v novogradnjah kot starejših hišah.

*20 % popusta Lunos + 20 % popusta Eko sklad