Čiščenje fasade je ena najpomembnejših nalog pri vzdrževanju stavbe ali hiše. Fasada je zunanja lupina, ki ščiti notranje stene pred zunanjimi vplivi, zato je pomembno, da jo ohranimo v dobrem stanju.

Mnogi ljudje ne vedo, da lahko umazana fasada vpliva tudi na kakovost zraka. Ko se na fasadi nabira umazanija, lahko to povzroči rast plesni in alg, ki lahko sproščajo strupene snovi v zrak. Čiščenje fasade odstrani te nečistoče, kar izboljša kakovost zraka v okolici objekta in hkrati podaljša življenjsko dobo fasade. Prav tako se s pravilnim čiščenjem ohrani prvoten videz objekta, ki bo izgledal bolj privlačno in sveže, kar bo posledično povečalo tudi njegovo vrednost.

Če se odločite za čiščenje fasade v lastni režiji, bodite pozorni na varnostne ukrepe, uporabljajte ustrezno opremo in orodja ter upoštevajte navodila za uporabo čistilnih sredstev. Predvsem pravilno razdaljo med curkom vode in fasade.

splet fasade3

Očistiti ali prebarvati?

V zadnjem času se vse pogosteje pojavlja vprašanje, ali je bolje očistiti fasado ali jo prebarvati. Ena od glavnih prednosti čiščenja pred barvanjem je cena. Seveda se na tej točki vprašamo, ali je samo čiščenje dovolj. V vsakem primeru se mora fasada pred barvanjem počistiti. Razlika je le v tem, da se izvajalci barvanja ne posvetijo toliko čiščenju. V večini primerov se izkaže, da bi s pravilnim sistemom in metodo čiščenja dosegli vrhunski rezultat, zaradi katerega ne bi bilo potrebe po barvanju in posledično po dodatnih stroških.

Za vse naše bralce smo v sodelovanju s podjetjem PROLESK omogočili ogled, svetovanje in brezplačen vzorec čiščenja, ki velja samo s kodo MARIBOR24. V podjetju PROLESK so za vas dosegljivi na mobilni številki 030 746 150, so na to temo na socialnih omrežjih FacebookYouTubeTikTokInstagram objavili že več slik »prej/potem« in videov.

splet fasade2Do vrhunskega izgleda vaše fasade že v enem dnevu! Več si poglejte na www.ciscenje-fasade.si