V teh dneh je že mogoče slišati zvoke kosilnic, zato je skrajni čas, da obiščete vašo Trgovino Jager in izberete svojo novo kosilnico, ki bo mojstrsko oblikovala vašo trato! Top izbira: robotska kosilnica z navigacijo Segway!

Foto: Segway

Stopili smo pomlad, glede na prebujajoče se rastlinje pa tudi v novo sezono košnje trave. Da bi lahko z veseljem in užitkom opravljali to delo, je pomembno, da imamo učinkovito in kakovostno kosilnico. Prav vse kriterije vrhunskih kosilnic odkljuka tudi sveža ponudba kosilnic na oddelkih tehnike Trgovin Jager! Naš pogled ujame predvsem robotska kosilnica z navigacijo Segway


Ponudbo kosilnic v Trgovinah Jager si lahko ogledate v svežem katalogu, ki ste ga prejeli v domači nabiralniki ali pa s klikom na to povezavo.


Nakup kosilnice naj bo premišljena investicija, pri kateri se je vredno posvetovati z znanja in izkušenj polnimi zaposlenimi oddelkov tehnike Trgovin Jager. Preden se odpravite v svojo najbližjo Trgovino Jager, preverite, na katere ključne lastnosti kosilnic morate biti pozorni pred nakupom!

1. Velikost površine

Pred nakupom kosilnice je pomembno, da se zavedamo velikosti površine, ki jo bomo kosili. Na ta način bomo lahko izbrali pravo velikost kosilnice, ki bo kosila celotno površino brez težav. Ob tem naj dodamo, da je ključen tudi sam teren – če veste, da je teren nekoliko hribovit, je to pri nakupu in izbiri nujno potrebno upoštevati.

2. Tip kosilnice

Na trgu je na voljo veliko različnih vrst kosilnic, kot so ročne, električne, bencinske in trenutno izjemno popularne – robotske. Izberite kosilnico, ki najbolj ustreza vašim potrebam in zahtevam.

Se sezone košenja ne veselite najbolj? Kaj pa, če delo namesto vas opravi kar kosilnica sama? Preverite ponudbo vrhunskih robotskih kosilnic, ki so na voljo na oddelku tehnike vaše najbližje trgovine Jager. Nekaj kosilnic si lahko ogledate tukaj.


Katero kosilnico smo izbrali mi?

Naš izbor letošnje pomladi je gotovo robotska kosilnica z navigacijo Segway, pametna robotska kosilnica brez mejnega kabla, ki je vodena preko GPS navigacije.

Robotska kosilnica z navigacijo Segway – zakaj jo izbrati?

Segway Navimow navigacijsko vodena robotska kosilnica je opremljena s navigacijskim sistemom EFLS (Exact Fusion Locating System), ki omogoča popolno sledljivost brez vodilnega kabla. Robot v povezavi z anteno GNSS in satelitom določi svoj natančen položaj na vrtu do 2 cm natančno. Določitev površin, ki se jim je treba izogibati, in opredelitev delovnih površin na vrtu potekata povsem virtualno, postopek pa še nikoli ni bil preprostejši.

robotska kosilnica

Foto: Segway

Ob tem ultrazvočni senzor omogoča, da se robotska kosilnica izogne oviram na travnati površini, kot so žoge, igrače ali osebe. Ta senzor je že vgrajen v seriji H3000E, za ostale manjše izvedbe pa je na voljo kot nadgradnja.

Robotska kosilnica brez mejnih kablov izjemno učinkovito pokosi trato, sistem FSCS (Frequent Soft Cut System oz. sistem enakomerne košnje trave) pa zagotavlja, da je trata pokošena od zgoraj navzdol in da kosilnica želeno višino trave doseže postopoma.

Ko dežuje ali zmrzuje, robotska kosilnica zaradi inteligentne zaščite pred dežjem in zmrzaljo samodejno prepozna, ali je travo mogoče kositi ali ne.

Izjemno sodoben zmogljiv brezkrtačni motor v kombinaciji s prosto nihajočim sistemom treh rezil zagotavlja izjemno tiho in varno košnjo. Sistem prosto vpetih rezil omogoča, da se posamezna rezila ob morebitnem stiku s trdimi predmeti (kamni, vejami itd.) umaknejo, kar podaljšuje življenjsko dobo posameznega rezila.

Poleg tega ima robotska GPS kosilnica Segway Navimow še eno pomembno lastnost, ki jo bodo zelo cenili lastniki hiš in vrtov – nizko raven hrupa. Z emisijo hrupa, ki znaša le 54 dB(A), bodo vaši vikendi ostali tihi in prijetni, ne glede na to, ali robotska kosilnica Segway Navimow kosi trato ali pa počiva v svoji polnilni postaji. Robotska kosilnica Segway Navimow je tako najtišja robotska kosilnica na trgu!

robotska kosilnica

Foto: Segway

Ob tem vas pri nakupu robotske kosilnice Segway Navimow pripada tudi 24 mesecev garancije, hkrati pa lahko izkoristite tudi možnost nakupa na obroke preko partnerja kredit 1stavno.


3. Širina reza

Širina reza je pomembna za učinkovito košenje trave. Izberite kosilnico z zadostno širino reza, ki bo omogočala učinkovito in hitro košenje.

4. Višina reza

Nastavljiva višina reza je pomembna, saj nam omogoča, da prilagodimo višino košnje glede na vrsto trave in želeno dolžino trave.

5. Teža kosilnice

Teža kosilnice je pomembna, še posebej, če moramo pokositi veliko površino ali pa kosilnico hranimo tako, da jo moramo prenesti po stopnicah. Izberite kosilnico, ki je lahka in enostavna za upravljanje.

PREBERITE ŠE: Jager v Hočah nedavno otvoril dolgo pričakovano novost: »Izkazujemo zavezanost podjetja inovacijam.«

6. Oprema

Pri nakupu kosilnice preverite, ali ima kosilnica vgrajene različne funkcije, kot so mulčenje, pobiranje trave ali stranski izmet. To nam omogoča večjo fleksibilnost pri košnji.


Namig: Trgovine Jager ponujajo tudi možnost prezentacije kosilnic na domu po predhodnem dogovoru v eni od trgovin Jager ali na elektronskem naslovu [email protected].


7. Kakovost rezila

Rezilo je najpomembnejši del kosilnice, zato je pomembno, da izberemo kosilnico s kakovostnim rezilom, ki bo omogočalo čisto in enakomerno košenje.


Kosilnice v Trgovinah Jager odlikuje oznaka ProfiLine, ki ponazarja, da gre za res vrhunske izdelke izvrstne kakovosti, ki ustrezajo tudi najbolj zahtevnim profesionalnim standardom. Izpostaviti velja predvsem letošnjo novost – ameriško znamko kosilnic Toro! Oglejte si ponudbo kosilnic tukaj.


8. Zanesljivost

Izberite kosilnico z zanesljivim motorjem, ki bo kos tudi večjim površinam, dolgotrajnejši košnji in neravnemu terenu.

Izberite svojo novo robotsko kosilnico z 1stavno, 12-mesečnim obročnim odplačevanjem! V sveži ponudbi Trgovin Jager pozornost vzbudijo predvsem kosilnice znamke Segway.

9. Cena

Cena kosilnic se razlikuje glede na kakovost, zato je pomembno, da preverite cene različnih kosilnic ter izberete tisto, ki ustreza vašemu proračunu. Vseeno pa razmišljajte dolgoročno in skušajte kupiti zares kakovostno kosilnico, četudi zanjo morda odštejete kak evro več.

10. Garancija

Preverite, koliko garancije na kosilnico vam ob nakupu pripada, pozanimajte pa se tudi, kje jo lahko ob morebitnih težavah servisirate.