Svežina pomladi je za vse, ki se soočajo z alergijami, dvorezen meč. Vsaj v svojem domu lahko uživate v njej. Kako? Preverite!

Pomlad je čudovito obdobje, ko narava oživi in nas razveseli s svojimi barvami in vonji. Tako običajno napišemo. Za vse, ki se borijo z alergijami, so pomladni dnevi malenkost drugačni. Solzni, smrkavi in “pokašljevalski” … Sezonske alergije lahko povzročijo številne težave in ovirajo uživanje v toplejših dneh, ko si večina ljudi želi odpreti okna in v stanovanje spustiti svež zrak. Na srečo obstaja učinkovita rešitev, ki omogoča svežino in hkrati zmanjšuje vnos alergenov v prostor – prezračevalni sistemi i-Vent.

Pomlad brez smrkanja? Da, prosim!

Podjetje i-Vent ponuja prezračevalne sisteme, ki lahko v vaš dom vnesejo pomladno svežino brez vseh neprijetnih alergijskih dodatkov. S svojimi visokokakovostnimi filtri za cvetni prah in druge alergene prezračevalni sistemi i-Vent zagotavljajo, da lahko alergiki v svojem domu dihajo svež zrak brez skrbi.

Ti filtri učinkovito filtrirajo 90 % prašnih mikrodelcev, vključno s cvetnim prahom, finim zunanjim prahom, smogom in cigaretnim dimom. Prezračevalni sistem i-Vent omogoča stalni dotok svežega zraka v prostor, hkrati pa preprečuje vdor alergenov in mikroorganizmov.

Kako prezračevalni sistemi i-Vent sploh delujejo?

Decentralni prezračevalni sistem i-Vent deluje na principu regenerativne izmenjave toplote, ki omogoča visoko učinkovitost pri prezračevanju. Ta sistem omogoča, da imate okna in vrata nepredušno zaprta, medtem ko v stanovanje neprestano priteka svež, prefiltriran zrak.

Zelo pomemben del prezračevalne enote i-Vent je učinkovit filter, ki je trajen in enostaven za čiščenje, saj ga lahko preprosto operete pod tekočo vodo. Filter je zasnovan tako, da zadržuje cvetni prah, fini zunanji prah, smog, cigaretni dim in druge mikrodelce, ki bi lahko povzročili alergijske reakcije. S tem se zagotovi, da zrak, ki vstopa v prostor, ostane čist in brez alergenov.


Vnesite pomladno svežino brez tegob alergij v svoj dom z nekaj kliki tukaj.


Prezračevalni sistem i-Vent deluje po principu decentraliziranega prezračevanja, kar pomeni, da se zrak dovaja in odvaja v posameznih prostorih. Vsaka prezračevalna enota ima svoj ventilator, ki skrbi za izmenjavo zraka. Tako se zagotovi stalna oskrba s svežim zrakom v vseh prostorih, hkrati pa se preprečuje vdor alergenov in mikroorganizmov.

Poleg tega prezračevalni sistem i-Vent omogoča tudi rekuperacijo toplote. Pri izmenjavi zraka se toplota izrabljenega zraka prenese na svež zrak, kar pripomore k energetski učinkovitosti sistema. S tem se zmanjšajo stroški ogrevanja in hlajenja prostorov.

Ena od prednosti sistema i-Vent je tudi tiho delovanje. Ventilatorji so zasnovani tako, da delujejo skoraj neopazno in ne povzročajo motečega hrupa. To je še posebej pomembno za tiste, ki želijo uživati v tišini in miru v svojem domu.


Naj bo konec spomladanskega trpljenja ob alergijah! Rešitev za to? Prezračevalni sistemi i-Vent, ki so cenovno ugodni in nadvse preprosti za vgradnjo. Prezračevalni sistem v rednih časovnih razmikih iz prostorov črpa odpadni zrak in dovaja svežega. Filtri pa skrbijo za to, da v naš bivalni prostor ne pridejo prah, dim, mikroorganizmi in neprijetne vonjave.


Prezračevalni sistemi i-Vent so primerni tako za starejše hiše kot tudi za novogradnje. Za montažo ni treba vgraditi nobenih cevi, poleg tega tudi ni potreben noben večji poseg v zgradbo. In kar je še dodaten plus: Zahvaljujoč prezračevalnemu sistemu i-Vent boste v primerjavi z zračenjem skozi okna prihranili tudi do kar 30 % energije.

Vsi i-Ventovi plusi za svežo pomlad

Zakaj torej v svoj dom povabiti prezračevalni sistem i-Vent? Naj vas prepričajo vsi plusi, saj prezračevalni sistemi i-Vent:

  • samodejno odvajajo izrabljen zrak z neprijetnimi vonjavami, odvečno vlago ter škodljivimi snovmi ter v prostor dovajajo svež in filtriran zrak,
  • skrbijo za primerno zdravo stanje zgradbe in klime ter preprečujejo nastanek plesni in ugodnih življenjskih pogojev za pršice,
  • preprečujejo prepih ter vdor zunanjega hrupa in prahu,
  • uporabnikom omogočajo preprosto vzdrževanje. Filtre namreč le operemo z vodo.