V prazničnem času ob nakupu družinskega paketa ekskluzivno v podjetju Lunos podarjajo rešitev za čist dom že v vrednosti 1.550 €. Vabljeni v slovensko podjetje, ki je poznano po odličnih in izredno učinkovitih prezračevalnih sistemih. V akciji, ki je veljavna le še nekaj dni, natančneje do 31.12.2021, ponujajo odlično rešitev za odpravo odvečne vlage in plesni, minimalno izgubo toplote, varčevanje z energijo, protihrupno zaščito, skoraj neslišno delovanje in to vse na daljinsko upravljanje ali kar preko aplikacije. Oglasite se v Lunos-u, kjer vam bodo svetovali s prezračevalnimi sistemi za higiensko prezračevanje bivalnih prostorov.

Tehnologija v službi zdravja

Modro prezračevanje za zeleno prihodnost. “Mnogim od teh negativnih vplivov na zdravje bi se lahko izognili z  ustreznim  prezračevanjem, energijsko učinkovitost pa obenem nadgradili z rekuperacijo”, Dušan Waldhütter.

Imamo najslabšo kakovost notranjega zraka v Evropi, je v svojem članku ob raziskavi projekta EnVIE, ki ocenjuje, da je zaradi izpostavljenosti onesnaženemu zraku v zaprtih prostorih opazno skrajšana življenjska doba prebivalcev EU, ugotavljal energetski svetovalec Matjaž Valenčič. Mnogim negativnim vplivom na zdravje bi se lahko izognili z ustreznim prezračevanjem, energijsko učinkovitost pa nadgradili z rekuperacijo oziroma vračanjem toplote prezračevanja, je zapisal ta priznani energetski svetovalec na portalu https://zaensvet.si. Ker postopek odpiranja oken in dobrobiti tega početja res poznamo bolj kot ne vsi, poglejmo, kaj vse spada med prednosti rekuperacije, pravi ob tem Milan Kuster, u.d.i.g., direktor podjetja Lunos Slovenija. Rekuperacija bo namreč ob mrzlih mesecih, ki so pred nami, koristi prinašala vsem tistim, ki že izkoriščajo raznolike prednosti tovrstnega prezračevanja.

Družinski paket za spremembo na bolje

Podjetje Lunos je pripravilo prav posebno ponudbo za vse, ki si želijo varne, ekonomične in zdrave kulture bivanja. Pentlja na Lunosovih napravah je praznični družinski paket, ki ga pripravlja podjetje Lunos, darilo pa namenjajo vsem, ki si želijo varne, ekonomične in zdrave kulture bivanja. Podjetje Lunos in Eko sklad vam podarita svežino v vrednosti 1.550 evrov; namesto 2.550 evrov boste za družinski paket, v katerega sta vključena dva prezračevalna elementa, ki se v Sloveniji najbolj prodajata, i-VENT in najtišji ventilator na svetu Silvento, odšteli zgolj 1.550 evrov. Ponujajo vam najbolj učinkovito prezračevalno kombinacijo za vaš dom. Zdrav zrak in suhe stene brez plesni v bivalnih prostorih zagotavljata elementa i-VENT, odvečno vlago iz vaše kopalnice ali kuhinje pa bo odvedel Silvento.

Kaj vsebuje družinski paket?
2 x rekuperatorska prezračevalna enota i-VENT
Sistem z izjemno visokim toplotnim izkoristkom − 92,4 odstotka. Še bolj energetsko učinkovit in še tišji z avtomatskim nadzorom vlage.

1 x ventilatorska enota SILVENTO V-EC
Ventilatorska enota Silvento V-EC s krmilno enoto 5/EC-ZI, nadometnim ohišjem ter stikalom za izbor hitrosti.

2 x daljinec + mobilna aplikacija
Od avtomatizacije do spremembe hitrosti oz. intenzivnosti prehajanja zraka upravljanje enote i-VENT prek malega priročnega daljinca ali mobilne aplikacije.

BREZPLAČNA montaža
Montaža sistema in montažni material, montaža elektroinštalacij, pritrdilni in tesnilni material, osnovna zunanja plastična rešetka in drugo.

V čem je bistvo?

»Bistvo rekuperacije je v spuščanju svežega zraka v prostor in odvajanju izrabljenega notranjega zraka iz prostora s pomočjo rekuperatorja — naprave, ki energijo porabljenega prostorskega zraka prenese na svež zunanji zrak, pri čemer med notranjim in zunanjim zrakom ne pride do stika. V prostor tako vstopi svež zrak, obogaten z energijo odpadnega zraka. Pozimi to pomeni, da se hladen zrak pred vstopom v prostor ogreje z energijo notranjega zraka, poleti pa se topel zrak ohladi. Zato so potrebe po dogrevanju ali hlajenju nižje, posledično pa so nižji tudi z njima povezani stroški. Vse to poteka neslišno, brez prepiha in s precejšnjimi energetskimi prihranki. Le ti so, v primerjavi z odpiranjem oken, tudi do 60 %,« pojasnjuje Milan Kuster. Za razliko od navadnega zračenja z odpiranjem oken na ta način preprečimo nastajanje kondenza, neprijetnega vonja in plesni, vdor zunanjega hrupa, hkrati pa rešimo tudi problem previsokih vrednosti zdravju nevarnega plina radona, ki je v zadnjih letih bil deležen precejšnje pozornosti, pojasnjuje direktor Lunosa.

Ob rekuperacijskih prezračevalnih sistemih so potrebe po ogrevanju nižje, posledično so nižji tudi z ogrevanjem povezani stroški. To je druga največja korist, prva je seveda kakovosten zrak in zdravo bivalno okolje. / Foto: Shutterstock

Pozimi brez izgube toplote

»Pravi pomen prezračevanja naših domov smo zagotovo spoznali v preteklem obdobju, zaznamovanem s Covid-19, ko smo doma preživeli veliko več časa, kot smo bili vajeni in letos se bo to obdobje očitno na neki način nadaljevalo. Seveda si večina ljudi želi odpreti okna in v stanovanje spustiti svež zrak, a to pozimi pomeni izgubo toplote in višje stroške ogrevanja, poleti vdor vročine, spomladi pa težave s sezonskimi alergijami, saj povzroča cvetni prah številne nevšečnosti”, razlaga Kuster. “Vemo, da svežina, primerna vlaga ter pravilno razmerje med CO2 in kisikom krepijo imunski sistem slehernega med nami, ne glede na starost ali druge okoliščine. Optimalni pogoji bivanja pa so še posebej pomembni v času nočnega počitka, ko se naša telesa regenerirajo. Ker obstajajo številni dejavniki, ki vplivajo na kakovost zraka, a nanje pogosto nimamo nobenega vpliva, je toliko bolj pomembno, da v našem domu poskrbimo za tisto, na kar imamo vpliv: stalno pritekanje svežega zraka za najboljšo kakovost bivanja.”

“Prezračevanje poteka neslišno, brez prepiha in s precejšnjimi energetskimi prihranki. Le ti so, v primerjavi z odpiranjem oken, tudi do 60 %”, pravi univerzitetni diplomirani gradbeni inženir Milan Kuster.

Foto: arhiv Večera / Igor Napast

Proizvajalec z mednarodnim ugledom

Pri Lunosu so specialisti za svež zrak in prezračevanje doma, njihov ugled je z izjemnimi tehnološkimi inovacijami in učinkovitimi prezračevalnimi sistemi seže daleč preko slovenskih meja, o njem priča tudi na tisoče njihovih zadovoljnih strank. Eden največjih razlogov za to je, da vsa njihova nagrajena tehnologija in najnovejša spoznanja služijo predvsem enemu samemu preprostemu cilju: da s prezračevalnim sistemom domovanje zajamčeno in zdravo diha.
“Cenovno ugoden ter izjemno enostaven sistem je primeren za vgradnjo tako v starejše hiše ali stanovanja kot novogradnje. Z njim v prostorih dosežete nižjo vlažnost, preprečite nastajanje zidne plesni, kondenza in neprijetnega vonja ter si zagotovite svež zrak 24 ur na dan,” pojasnjuje Kuster.
V Sloveniji je v uporabi že okoli 50 tisoč Lunosovih rekuperatorskih sistemov, najnovejšo in najsodobnejšo različico med njimi so predstavili pred kratkim. Brezžični, rekuperatorski in pametni prezračevalnik i-VENT so kupci v prvem mesecu dobesedno razgrabili; samo v prvem mesecu so pri Lunosu vgradili več kot 500 enot.

Profesionalni sistem i-VENT ima izkoristek 93,6 %

»Najbrž ni v nobeni prezračevalni napravi združenih toliko inovacij in uporabniku prijaznih funkcionalnosti kot v tem izdelku,« pravi Kuster. »Med odlike tega sistema spadajo preprostejša montaža, upravljanje preko aplikacije, preprosto, cenovno ugodno vzdrževanje, varčevanje z energijo, odprava odvečne vlage, plesni, odlična protihrupna zaščita in izredno nizka poraba energije pri lastnem delovanju.« Poskrbeli so, da ima novi element zelo dober energetski učinek in da je pri delovanju  praktično neslišen. Ustrezna je absorpcija zunanjega zvoka, poraba energije za lastno obratovanje pa zmanjšana. Prezračevalni sistemi Lunos imajo rekuperacijo z izjemno visokim toplotnim izkoristkom, ki znaša 93,6 odstotka.

Top tehnološka rešitev

S pametno prezračevalno enoto i-Vent lahko enostavno upravljate s pomočjo priročnega daljinca, ki ga prejmete ob nakupu enote; od avtomatizacije, do spremembe hitrosti oziroma intenzivnosti prehajanja zraka, je upravljanje enote i-Vent tako hitro in enostavno. Enostavno upravljanje pa deluje tudi preko aplikacije, ki je kompatibilna z sistemoma Android in iOS. Aplikacijo za i-Vent poiščete v mobilni trgovini, jo naložite, nato pa hitro in enostavno urejate temperaturo ali stopnjo prezračevanja za vsak prostor posebej. Tudi zaradi tega bi i-Vent lahko opisali kot tehnologijo v službi zdravja.
Če tudi vam ni vseeno, kakšen zrak dihate v vašem domu, za začetek obiščite spletni portal www.lunos.si.

Z rekuperacijsko prezračevalno napravo se pozimi hladen zrak pred vstopom v prostor ogreje z energijo notranjega zraka.

Infografika

70 % vseh vgrajenih prezračevalnih sistemov v naši državi je Lunosovih
93,6 odstotka znaša izjemno visok toplotni izkoristek prezračevalnega sistema Lunos i-VENT
500 enot prezračevalnikov i-VENT so pri Lunosu vgradili samo v prvem mesecu prodaje
7.000 objektov opremijo s prezračevalnimi sistemi pri Lunosu vsako leto
50.000 Lunosovih rekuperatorskih sistemov je že v uporabi v slovenskih domovih

Ko so uresničena pričakovanja
Odnos do dela in strank, ki ga imajo pri Lunosu, je po e-pošti lepo povzel Matjaž P., ki se je za njihov prezračevalni sistem odločil letos.
“Včeraj so mi vaši fantje vgradili sistem in ga seveda preizkusili. Ista ekipa, profesionalna, hitra, prijazna, skratka super fantje. Moj prvi vtis o  delovanju: zagotovo je bil najbolj očiten učinek zvečer v kopalnici, ko po kopanju ni bilo treba brisati ogledala pred britjem, isto velja za strešno okno kjer se je steklo komaj vidno orosilo a se je hitro posušilo. Danes zjutraj pa je bila v vseh prostorih čutena svežina. Ocenjujem, da je bila investicija pametna odločitev. Samo da se še plesen več ne bi obnovila … Skratka hvala in lep pozdrav. Če bom pa imel še kakšno vprašanje pa se bom obrnil na vas. Lep vikend vam želim in ostanite zdravi.”
Pri Lunosu so seveda takšnih odzivov, ki jih je veliko, veseli. Milan Kuster pa dodaja: »Zadovoljna stranka ni stvar naključja ali sreča, ampak posledica optimizacije procesov in odgovornega odnosa.«

 

Ker obstajajo številni dejavniki, ki vplivajo na kakovost zraka, na katere nimamo vpliva, je toliko bolj pomembno, da poskrbimo za tisto, na kar imamo: stalno pritekanje svežega zraka za najboljšo kakovost bivanja

Izkoristite super akcijo!

Lunos čaka na vas! Pozanimajte se o akciji na elektronskem naslovu: e-pošti [email protected]. Pokličete lahko tudi na brezplačno modro številko 080 73 13. Prijazno osebje podjetja Lunos vam je na voljo za vaša vprašanja ali povpraševanje; potrebujejo vašo telefonsko številko, tloris bivalne površine in na podlagi teh podatkov vam pošljejo celovito rešitev za vaš dom!