Da, ne gre za šalo. Na Dunaju so v posebnem pilotnem projektu na podstrešju ene od zgradb uredili golobji hotel!

Foto: Wiener Wohnen, Yvonne Fetz

Z izvedbo pilotnega projekta želimo z novo pridobljenim znanjem dolgoročno pomagati golobom, hkrati pa nadzorovati njihovo populacijo in izboljšati čistočo v mestu.

Mestne ptice imajo seveda popolno svobodo, kar pomeni, da lahko kadarkoli priletijo ali odletijo, v golobjem hotelu pa sta jim na voljo tudi hrana in pijača.

Podstrešje ene od dunajskih stavb je nedavno dobilo nove prebivalce, saj je bilo namreč v okviru posebnega pilotnega projekta spremenjeno v golobjo namestitev. Z golobjim hotelom so želeli na Dunaju dolgoročno pomagati golobom, hkrati pa lažje načrtovati njihovo populacijo ter izboljšati čistočo v mestu.

Raje v hotel kot na spomenik

Golobi bodo lahko odslej uživali v razgledu na glavno dunajsko postajo, saj se njihova namestitev nahaja na podstrešju zgradbe Südtiroler Hof. Mestne ptice imajo seveda popolno svobodo, kar pomeni, da lahko kadarkoli priletijo ali odletijo, v golobjem hotelu pa sta jim na voljo tudi hrana in pijača.

Več o golobjem hotelu lahko izveste v posebnem podcastu Wiener Wohnen podcast tukaj

Prednost tovrstne namestitve je predvsem možnost nadzora nad populacijo golobov, kar mestni službi za divjad omogoča oskrbo poškodovanih in bolnih golobov, ki jih lahko nato začasno namestijo v rehabilitacijski center.

Na tak način bo še bolj poskrbljeno za zdravje celotne mestne populacije golobov, hkrati pa se bodo zaradi privlačnosti golobčki raje odločali za bivanje v hotelu, pri čemer bodo na miru pustili številne druge stavbe.

Vir: Ekovjesnik