Kandidaturo je sicer do sedaj uradno vložilo 5 kandidatov. Zraven Mirnikove tako še Uroš Prikl iz Desusa, Aleksander Kamenik (SAK), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope) in Zdenko Vinkov iz SSN.

Lidija Divjak Mirnik je danes uradno vložila kandidaturo za županjo Maribora, saj je zbrala dovolj overjenih podpisov, in sicer 743, kar je nekaj več od potrebnih 708. Ob tem se je Divjak Mirnikova zahvalila svoji družini, sorodnikom in prijateljem, ki ji stojijo ob strani. “Družina je namreč tista, ki ne glede na to ali si levi ali si desni, zelen ali črn ali v kateri drugi politični stranki, daje oporo in spodbudo takrat, ko jo najbolj rabiš.”

Boj za stolček zelo nizkoten

Maribor po njenih besedah sicer najbolj potrebuje red, sodelovanje in razvoj, dotaknila pa se je tudi včerajšnjega dogodka, ko je nekdo na njeno vozilo odvrgel lutko s fotografijo njenega obraza in obešenim kamnom okoli vratu, na avtu pa prerezal gume. Kot pravi je ni prestrašil, kaže pa po njenem na to, da bo boj za županski stolček zelo nizkoten.

Podpora LMŠ in LPR

Ob tem se je županska kandidatka dotaknila tudi svoje politične (ne)odvisnosti. “V mesecu avgustu, ko sem napovedala da bom zbirala podpise, sem zelo jasno povedala, da me podpirata Lista Marjana Šarca in Lista za pravičnost in razvoj. Jaz nisem nobena neodvisna kandidatka in sem zelo odvisna od vseh, ki so me danes tukaj podprli. Podprli pa me niso samo znani Mariborčani, podprli so me vsi – tako brezposelni, tisti, ki najbolj potrebujejo pomoč in tudi tisti, ki so v svojem poklicu zelo, zelo uspešni. Mariskdo pa se v današnjih časih ne želi izpostavljati in to je tisto, kar me skrbi,” je še izpostavila.

Kandidaturo je sicer do sedaj uradno vložilo 5 kandidatov. Zraven Mirnikove tako še Uroš Prikl iz Desusa, Aleksander Kamenik (SAK), Igor Jurišič (Stranka mladih – Zeleni Evrope) in Zdenko Vinkov iz Stranke slovenskega naroda.