Pogovarjali smo se z Zlatkom Zahovićem, športnim direktorjem NK Maribor, po odstopu Darka Milaniča.

Po sobotnem odstopu Darka Milaniča, trenerja Maribora, ki je odstopil po porazu z Bravom (1:2), drugem zaporednem v prvenstvu, smo v nedeljo dopoldan na kratko govorili z Zlatkom Zahovićem. Športnega direktorja smo vprašali o odstopu trenerja, o naslednjih potezah kluba, o sporočilih navijačev in kadru vijoličastih.

Kdo bo novi trener Maribora in kdaj bo znan?

»Zaenkrat je o novem trenerju še prehitro govoriti.«

Je eden od kandidatov Oliver Bogatinov, nekdanji trener Aluminija, zdaj strokovni vodja nogometne šole NK Maribor?

»Ne, kot pravim, zaenkrat je še vse prehitro.«

Kako naj zdaj postopa NK Maribor? Kaj je privedlo do dveh zaporednih porazov?

»Šport je do tega privedel.«

Kako ste sprejeli in razumeli odločitev Darka Milaniča (povedal je, med drugim, da je odgovoren, ne pa kriv)?

»Žalostno vidim to. Ponosen sem, da sem podpisal najtrofejnejšega trenerja v zgodovini slovenskega nogometa. Njegova poteza je človeška. Poteza človeka, ki ima družino.«

Že med tekmo so viole poslale nazorno sporočilo igralcem, z njimi so se pogovarjali po tekmi. Kako komentirate, razumete povedano in sporočeno?

»Tega ne bi komentiral.«

Kako ravnati iz vaše pozicije zdaj? Kaj naj bodo rešitve, naslednje poteze kluba? Kakšni naj bodo (motivacijski) prijemi za ta kader? Milanič je ocenil, da bo njegov odstop prinesel pozitivne spremembe. Jih bo?

»Mislim, da je kader odličen. Če pogledam nazaj, so bili poleti vsi navdušeni nad prihodom Roka Kronavetra in Rudija Požega Vancaša, lani najboljšega igralca v ligi. Letvica je pri nas visoka in zgodil se je šport.«