Zagrebški Dinamo je po rezultatu 2:0 v Zagrebu gostoval v Trondheimu pri ekipi Rosenborg, medtem ko je Crvena zvezda po neodločenem izidu v Bernu na svojem igrišču gostila ekipo Young Boys.

Ekipa zagrebškega Dinama ni dobro začela nogometne tekme v Trondheimu, saj je že v 11. minuti domače navijače razveselil David Akintola. Ob koncu prvega polčasa je imel priložnost še Vegar Eggen Hedenstadt, a je njegov strel zaustavila vratnica.

Ključni trenutek se je zgodil v 66. minuti, ko je na igrišču Izeta Hajrovića zamenjal Amer Gojak, saj je dosegel zadetek . Rezultat 1:1 je ostal nespremenjen od konca srečanja in Dinamo se je s skupnim rezultatom 3:1 uvrstil v skupinski del Lige prvakov.

Napredovanje zaradi večjega števila doseženih golov

V Beogradu gledalci v prvem polčasu niso videli zadetkov, a se je v drugem polčasu vse spremenilo, ko je Milan Rodić našel Aleksa Vukanovića, ki je premagal gostujočega vratarja. Švicarji so se po avtogolu vrnili v 82. minuti, a je neodločen rezultat ostal do konca tekme tudi v srbski prestolnici. Zvezda si je zagotovila napredovanje zaradi večjega števila doseženih golov.