Pred tekmo je 20-letnega Slovenca prišel pozdravit tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, ki mu je stisnil roko ter mu namenil nekaj pohvalnih besed.

Vir: Facebook

Vikend košarkarske zabave se je v Chicagu začel s tekmo vzhajajočih zvezd, na kateri je selekcija ZDA ugnala svet, za katerega je 24 minut odigral tudi Luka Dončić. Slovenski zvezdnik je ob vrnitvi po poškodbi zbral 16 točk, ob tem pa poskrbel za potezo tekme, ko je z več kot polovice igrišča zadel koš. Pozdravit ga je prišel tudi Barack Obama.

Ekipa mladih košarkarjev ZDA, na tekmi vzhajajočih zvezd All-Star imajo pravico do nastopa novinci in igralci v svoji drugi sezoni v NBA, je s 151:131 premagala selekcijo sveta.

Vrača se po poškodbi gležnja

Pred tekmo je 20-letnega Slovenca prišel pozdravit tudi nekdanji ameriški predsednik Barack Obama, ki mu je stisnil roko ter mu namenil nekaj pohvalnih besed. Štiriinštirideseti predsednik ZDA se je po poročanju ameriških medijev dobro pripravil na obisk in je igralcem namenil nekaj besed, podkrepljenih s statističnimi podatki, družil se je z mladimi igralci, trenerji in otroki, ki so sodelovali na uvodnem spektaklu vikenda.

Dončić, ki se vrača na parket po poškodbi gležnja, prvič nastopa na tridnevnem festivalu košarke onkraj luže. Pred njim je ledino oral kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić, ki je pred dvema letoma po naknadnem vpoklicu v Los Angelesu nastopil v zmagovitem moštvu LeBrona Jamesa.

A Dončić še ni končal “dela” ta konec tedna, saj bo kot član začetne peterke nastopil tudi na osrednjem dogodku, 69. tekmi zvezd All-Star.

Vikend košarkarskih zvezd se bo sprva nadaljeval s tekmovanjem v košarkarskih veščinah, metu za tri točke in zabijanju, glavna tekma pa bo nedeljski obračun vzhoda in zahoda.

STA