Šport

Trenerja Milaniča po pripravah v Turčiji skrbijo le poškodbe

Uredništvo , 16.02.19 ob 09:21

Nogometaši Maribora so zaključili s pripravami v tradicionalni turški bazi, po vrnitvi je svoje misli strnil strateg Darko Milanič.

Nasvidenje Belek, pozdravljen Maribor. Vijoličasti so se vrnili iz tradicionalnih priprav v Beleku v Turčiji, kjer so si postavili temelje za uspešno pomlad ter se soočili s številnimi pozitivnimi spoznanji. Na pripravah so zaigrali prijateljske tekme s številnimi ekipami visokega ranga, tako da rezultati niso bili merilo uspešnosti izvedbe. Sedaj jih skrbijo le poškodbe.

Poškodbe, rehabilitacije, vrnitve na igrišče

Dejansko smo opravili vse, kar smo načrtovali. Fantje vedo, kaj hočejo in so pripravljeni na začetek prvenstva. Videl sem veliko dobrega. Prepričan sem, da smo na najboljši način izkoristili vse možnosti, ki smo jih imeli. Velika večina fantov je dobila igralne minute, našla formo. Razen tiste tekme proti Dinamu, ki nam ne more biti všeč, smo preostale odigrali v visokem ritmu, s pravo evropsko podobo, kar smo zahtevali. Manjkali so zadetki, to je res, na zadnjih treh tekmah smo jih pogrešali. Učinkovitost bomo izboljšali, temno liso pa meče spoznanje, da imamo nekaj poškodovanih igralcev,” je povedal Milanič ter se dotaknil seznama poškodovanih, ki je sedaj še vedno nekoliko dolg.

Šme se vrača po dolgem premoru, Bajde je zaradi bolečin v hrbtu izgubil celotne priprave v Turčiji, Mlakar ima še zmraj težave s kolenom, Viler pa se po počitku vrača v delovni ritem že prihodnji teden. “Razlog za skrb pred odhodom pa prinaša spoznanje, da sta zaradi pretirane ostrine Kairata Hotić in Kramarič odšepala z igrišča. Čakamo na informacije o resnosti poškodb.”

Kmalu tudi odločitev o enajsterici

Kako blizu odločitve je strateg Milanič? “Niti bližje, niti dlje. Glede na teden, 2 ali 6 nazaj se izhodišča niso spremenila. Zakaj? Ker se bomo pri sestavi moštva odločali, kdo bo najbolj primeren za posamezno tekmo. Zahtevam od vseh, da so maksimalno pripravljeni, potem pa se bom odločal, kdo bo igral in s kakšno postavitvijo bomo nastopili. Vse s ciljem, da bi zadržali visok tekmovalni nivo. Konkurenca je velika, fantje morajo biti pripravljeni, da izkoristijo priložnost v vsakem trenutku. Med temi tekmami in na treningih se je videl pravi odnos, mimika obraza je dobra, govorica telesa je pokazala, da se borijo za mesta v ekipi z veliko željo. Domov se vračamo s pozitivnimi temelji.

Po petkovem popoldanskem letu iz Antalyje v Maribor prost vikend za osvežitev po aktivnostih v turški bazi. Od ponedeljka pa v Ljudskem vrtu v novo in zaključno poglavje z novo energijo.