Mladoletni manekenki in balerini bi naj za spolne odnose plačal kar 75 tisočakov.

Daryl Katz, lastnik hokejskega moštva Edmonton Oilers, je bil pred kratkim obtožen, da je balerini in manekenki Sage Humphries plačeval za spolne odnose, medtem ko je bila še mladoletna. Za spolne odnose bi naj odštel kar 75 tisočakov.

Vpleten par, katerega spolne zlorabe bi naj segale vse do enajstletnice

Balerina in manekenka je lani skupaj s kolegico tožila koreografa Mitchella Taylorja Buttona in njegovo ženo, bivšo balerino Dusty Button. Obtožili sta ju spolne in verbalne zlorabe ter prisile, da živita pod njuno streho. Hkrati bi jima naj grozila, da jima bosta uničila kariero, če bosta komu povedali, navaja žurnal24.

Tožbi se je nato pridružilo še kar pet plesalk, se pravi, da je bilo skupaj obtožb proti zakoncema kar sedem. Najmlajša med dekleti, ki bi naj bila zlorabljena, je imela le 11 let.

Zakonca Button sta priznala, da je bila mladoletna Humphriesova resnično žrtev spolne zlorabe, toda trdita, da ne iz njune strani. Vložila sta namreč protitožbo in trdila, da so bili vsi spolni odnosi med njimi sporazumni in bi se naj zgodili, ko je bila Humphrieseva že polnoletna. Ob tem trdita, da je manekenko in balerino v spolne odnose silila lastna mama ter na tak način služila denar. Med njenimi “strankami” je bilo več ameriških bogatašev, med njimi tudi Daryl Katz, ki naj bi za usluge 17-letne mladoletnice vse skupaj plačal kar 75.000 dolarjev.

Buttonova sta obtožbo podrpla s posnetkom zaslona, ki prikazuje izmenjavo sporočil med lastnikom kluba in manekenko, toda avtentičnost posnetka še ni bila potrjena. Sama sporočila ne razkrijejo veliko, samo, da ima Katz skrivnost, za katero ne želi, da bi jo Humphriesova izdala svetu.

Denar bi naj bil namenjen filmskemu projektu

Liga NHL je takoj odprla raziskavo, toda kanadski milijarder Katz je vse obtožbe zanikal in dejal, da se je leta 2016 res dobil s Humphriesovo ter ji izplačal 75.000 dolarjev, vendar bi naj bil denar namenjen za njen filmski projekt. Tudi odvetnik manekenke je zanikal obtožbe na Katzov račun ter dejal, da gre za poskus distrakcije s primera zakoncev.

Katzovo bogastvo se sicer ocenjuje na 3,7 milijarde dolarjev, lastnik priznanega kluba pa je v Kanadi priljubljen zaradi več dobrodelnih del in aktivnosti.

Ni sicer prvič, da se je lastnik legendarnega kluba znašel v tovrstnem škandalu. Leta 2017 ga je brazilska filmska igralka Greice Santo obtožila, da ji je ponujal denar v zameno za spolne odnose. Nazaj bi naj prejela grožnje, da bo ji družina Katz uničila kariero, če ne bo držala jezika za zobmi, še navaja žurnal24.