Včeraj je na Maksimirju na povratni tekmi med Dinamom in Ludogorcem, ki ga vodi Ante Šimundža, glavni sodnik srečanja podelil kar štiri rdeče kartone.

Dinamo je na prvi tekmi 3. kroga kvalifikacij za ligo prvakov slavil z rezultatom 1:2, včeraj v Zagrebu pa s prepričljivih 4 : 2. Francoski sodnik Benoit Bastien je izključil kar tri igralce Ludogorca, med njimi tudi Žana Karničnika, ob tem pa dosodil še tri enajstmetrovke, dve za Hrvate in eno za Bolgare.

Omenimo še, da je Ante Šimundža, po intervencije VAR-a in tretje izključitve njegovega nogometaša dvignil roke nad glavo in naredil znak X. Po tekmi je slovenski trener dejal, da niso imeli enakopravnega kriterija: “Mislim, da je slika vse rekla. Danes smo morali biti precej boljši, da bi lahko napredovali.”

O sodniškem kriteriju, pa dodal: “Če ne smemo dotakniti njihovega igralca, če se ne smemo boriti potem je težko igrati. Mislim, da niso naši igralci ‘morilci’.

Dinamo se bo zdaj v zadnjem krogu kvalifikacij za ligo prvakov pomeril z norveškim Bodom iz Glimta, Ludogorec pa bo v kvalifikacijah za ligo Evropa moral izločiti Žalgiris iz Vilne, starega znanca Šimundže, saj je prvaka Litve lani izločil z Muro.

Izidi povratnih tekem 3. kroga kvalifikacij lige prvakov.

Žalgiris – Bodo/Glimt* 1:1 (1:0) 0:5 (Nino Žugelj po prestopu ni bil pravočasno registriran za Bodo/Glimt)
Apollon Limassol – Maccabi Haifa* 2:0 (2:0) 0:4
*Viktoria Plzen – Šerif Tiraspol 2:1 (1:0) 2:1
Pjunik Erevan – Crvena zvezda* 0:2 (0:1) 0:5
Midtjylland – Benfica* 1:3 (0:1) 1:4
*Dinamo Zagreb – Ludogorec 4:2 (3:1) 2:1
Ferencvaros – Karabag* 1:3 (0:1) 1:1
*PSV Eindhoven – Monaco 3:2 (1:0, 2:2) podaljšek 1:1
Sturm Gradec – Dinamo Kijev* 1:2 (1:0, 1:0) podaljšek 0:1
*Rangers – Union St. Gilloise 3:0 (1:0) 0:2

* Opomba: ekipe, označene z zvezdico (*), so se uvrstile v zadnji krog kvalifikacij za ligo prvakov, poraženci pa v zadnji krog kvalifikacij za evropsko ligo