Mikaela Shiffrin je zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v Flachauu. Američanka je vodila že po prvi vožnji, v finalu pa odbila vse napade konkurentk ter se stotič v karieri zavihtela na zmagovalni oder. Slovenski izkupiček je 18. mesto Ane Bucik in 23. mesto Andreje Slokar, ki je osvojila svoje prve točke v svetovnem pokalu.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Izjemno drugo vožnjo je prikazala domačinka Katharina Liensberger, četrta po prvi vožnji, ki je s prednostjo kar 1,33 sekunde prehitela takrat vodilno Švicarko Michelle Gisin. Na koncu je Avstrijko prehitela le Shiffrinova za 19 stotink sekunde. Tretje mesto je vpisala Švicarka Wendy Holdener (+0,43), ki ima že 25. slalomskih stopničk, a ostaja brez slalomske zmage.

Slovakinja Petra Vlhova, vodilna v skupnem seštevku, ni bila kos Avstrijki, za katero je zaostala 43 stotink sekunde. Tekmo pa je končala na četrtem mestu.

Shiffrinova na jubilejnih 100. stopničkah v svetovnem pokalu

Shiffrinova se je veselila svojih jubilejnih 100. stopničk v svetovnem pokalu. To je njena 68. zmaga v svetovnem pokalu, 44. slalomska. Prehitela je Avstrijca Marcela Hirscherja, ki je v času svoje kariere zbral 67 zmag. Pred Shiffrinova sta tako le še rojakinja Linsey Vonn (82) in Šved Ingemar Stenmark (86).

Ana Bucik je v finalu nastopila boljše kot na prvi progi, na kateri si je privozila 24. položaj. Njen zaostanek je znašal 2,59 sekunde.

Ana Bucik je v finalu nastopila boljše kot na prvi progi, na kateri si je privozila 24. položaj. Njen zaostanek je znašal 2,59 sekunde.

V finalu ni naredila večjih napak, a je v cilju prišla z zaostankom 53 stotink sekunde za takrat drugo mesto. Goričanka ni prehitela takrat vodilne Švicarke Melanie Meillard, ki je ostala na mestu vodilne po nastopu obeh slovenskih finalistk. Njen končni zaostanek je bil 3,54 sekunde.

Slokarjeva se je v prvi vožnji dobro odrezala

Zelo dobro se je v prvi vožnji odrezala Andreja Slokar, ki je z visoko startno številko 52 skočila na 18. izhodišče. Za vodilno je zaostala 2,28 sekunde.

V finale se je kljub sneženju podala napadalno ter se borila tudi za prevzem vodstva. A so se v njeno vožnjo prikradle napake, tako da v cilj ni prišla v zelenem. Njen zaostanek devet desetink sekunde je pomenil takrat deveto mesto.

V finale se je kljub sneženju podala napadalno ter se borila tudi za prevzem vodstva. A so se v njeno vožnjo prikradle napake, tako da v cilj ni prišla v zelenem. Njen zaostanek devet desetink sekunde je pomenil takrat deveto mesto. Je pa Ajdovka, ki je ob koncu prejšnjega tedna prvič zmagala v evropskem pokalu, na svoji deveti tekmi najvišje kakovostne ravni le osvojila krstne točke. Njen zaostanek za zmagovalko je znašal 3,91 sekunde.

Meta Hrovat prve vožnje ni končala in je vpisala še četrti slalomski odstop v sezoni.

Naslednji ženski slalom 20. februarja

Naslednji ženski slalom bo na svetovnem prvenstvu v Cortini d’Ampezzo 20. februarja. Ženska karavana pa se bo zdaj iz Avstrije preselila v Slovenijo na Zlato lisico, ki bo tako kot lani v Kranjski Gori, namesto v Mariboru, kjer niso mogli zaradi pomanjkanja snega pripraviti progo.

Na sporedu Zlate lisice bosta dva veleslaloma, v soboto in nedeljo, brez množic navijačev. Lanski ženski veleslalom je imel tudi slovenski pridih na stopničkah, ko je domačinka iz Podkorena Meta Hrovat osvojila tretje mesto.