NK Maribor je sprejel odločitev glede usode Josipa Iličića.

V zadnjih dneh je nogometni klub NK Maribor doživel velike pretrese, ki so vplivale na delovanje moštva. Klubsko vodstvo se je odločilo, da je čas za novo poglavje in premik v smeri uresničitve športnih ciljev.

Trening po samostojnem programu

Na pobudo trenerja Damirja Krznarja je bila sprejeta odločitev, da bodo v prihodnje aktivnosti moštva potekale brez prisotnosti Josipa Iličića. Iličić bo do nadaljnjega vadil po samostojnem klubskem programu in ne bo med kandidati za nastop na naslednjih tekmah. Razlog za to odločitev je želja po dosegu želene stopnje telesne pripravljenosti, so sporočili iz Ljudskega vrta.

Sestanek z izmenjavo stališč

Po prostem dnevu v ponedeljek, ki je bil del vnaprej predviden, se je moštvo v torek zbralo, da začne novo poglavje delovnega cikla. Na sestanku, ki so se ga udeležili vsi neposredni udeleženci, je prišlo do odkritega pogovora, izmenjave stališč in dogovora o prihodnjih korakih. Športni direktor Marko Šuler je potrdil sklep, trener Damir Krznar pa je podrobno pojasnil razloge za odločitev, da Josipa Iličića ne vidi več v svoji ekipi.

Upravni odbor se je seznanil s stanjem

Poleg tega je v ponedeljek zvečer potekal sestanek upravnega odbora, na katerem so člani bili obveščeni o aktualnem stanju. Na sestanku je bila predstavljena celotna situacija in načrt za premagovanje rezultatske krize. Kljub izzivom in težavam v ekipi je enotno mnenje, da je trenutno najpomembneje obrniti rezultatsko krivuljo navzgor, zato bodo vse moči usmerjene v uresničitev športnih ciljev, so zapisali na straneh NK Maribor.